Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

O Ρασμούσεν κλείνει (;) το κουρδικό δορυφορικό κανάλι Roj TV


Ο πρωθυπουργός της Δανίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ όσον αφορά την υποψηφιότητα του για την θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Ο Ράσμουσεν πρόσθεσε στα λόγια του και τις καλές σχέσεις που διατηρεί με την Τουρκία και με τους Τούρκους αξιωματούχους.
Στην συνέντευξη τύπου που παράθεσε στις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ επεσήμανε τα παρακάτω σχετικά με την υποψηφιότητα του Ράσμουσεν για την θέση του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής συμμαχίας:

"Η Τουρκία δεν θα ασκήσει βέτο στην υποψηφιότητα του Ράσμουσεν, είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιτυχημένους πρωθυπουργούς της Ευρώπης".
Η Τουρκική εφημερίδα Sabah, σχολιάζοντας το θέμα αναφέρει ότι, «το Ιράκ και η Δανία κινούνται για τη διάλυση του ΡΚΚ».
Σύμφωνα με την είδηση ο πρωθυπουργός της Δανίας Άντερς Φογκ Ρασμούσεν για να εγκρίνει η Τουρκία την υποψηφιότητά του για τη θέση γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή για κλείσιμο του Κουρδικού τηλεοπτικού καναλιού Roj TV που εδρεύει στη χώρα του και πρόσκεινται στο ΡΚΚ.
Το ΡΚΚ είχε προβλέψει μια τέτοια εξέλιξη και έχει λάβει τα μέτρα, για την εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού, από άλλο φορέα.
STRATEGY-GEOPOLITICS.blogspot.com

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP