Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ακαρπες οι προσπάθειες εντοπισμου του ελικοπτέρου


Μεσολάβησαν περίπου 48 ώρες από την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός του ακροδεξιού Κόμματος Μεγάλης Ενότητας Μουχσίν Γιαζιτζίογλου και άλλα πέντε άτομα, στο Καχραμάνμαρας της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, για να ανακοινώσει στις 14.40 ο Τούρκος υπουργός εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάϊ ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου. Οι ελπίδες για τη ζωή των επιβαινόντων είναι λιγοστές.

Ο Γιαζιτζίγλου είναι από τα σημαντικότερα ονόματα του ακροδεξιού-εθνικιστικού χώρου στην Τουρκία. Πριν από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980 ήταν πρόεδρος της οργάνωσης νεολαίας του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης, τους γνωστούς και ως «γκρίζοι λύκοι».
Μετά το πραξικόπημα, δικάστηκε μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος. Παρέμεινε 7,5 χρόνια στη φυλακή, αλλά τελικά αθωώθηκε. Στη συνέχεια, το 1992 διαχώρισε τη θέση του από το κόμμα και ίδρυσε το ακροδεξιό Κόμμα Μεγάλης Τουρκίας το οποίο συγκέντρωνε στις εκλογές συνεχώς ποσοστό περίπου 1%. Στις εκλογές του 2007 εξελέγη ανεξάρτητος βουλευτής.
Η νεολαία του Κόμματος Μεγάλης Ενότητας αναφέρθηκε αρκετές φορές σε δημοσιεύματα και ισχυρισμούς περί ανάμειξης σε υποθέσεις όπως η δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP