Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Η σιωπή των (ελληνικών) αμνών….- Και ο…αυτοκράτορας των “Γκρίζων Λύκων” Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιανουαρίου 26, 2009


Ανεξήγητη παραμένει, μέχρι στιγμής, η στάση που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση, το σύνολο σχεδόν, του πολιτικού κόσμου, των ΜΜΕ, αλλά και των Ελλήνων πολιτών, αναφορικά με την ανατριχιαστική αποκάλυψη του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς, του δολοφόνου τουλάχιστον δέκα (κατά τη δική του ομολογία) ελληνοκυπρίων, στη διάρκεια της εισβολής του 1974.
Η κυβέρνηση, μονίμως περιδεής, ψέλλισε κάποια ακατάληπτα πράγματα, δια του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκου, η οποία απηχούσε το υποχωρητικό πνεύμα της Ντόρας και του Καραμανλή.
Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με τον αρμόδιο «σκιώδη υπουργό» Ανδρέα Λοβέρδο, κινήθηκε στο πνεύμα των δηλώσεων Κουμουτσάκου.
Όσο για τα άλλα κόμματα, ορισμένα από τα οποία παριστάνουν και τους υπερπατριώτες, η απογοήτευση είναι πολύ μεγαλύτερη Σιωπή. Ευτυχώς, το ΠΑΣΟΚ έδειξε να ξυπνάει και με νεώτερη δήλωση του Λοβέρδου, κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για τεράστιο θέμα που δεν πρέπει να μείνει στο επίπεδο των απλών δηλώσεων από ελληνικής πλευράς και για εγκλήματα που δεν υπόκεινται σε παραγραφή. Ας ελπίσουμε ότι ως κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο θα επιμείνει σε αυτή τη γραμμή, αλλά θα αναλάβει και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Η υπόθεση Ολγκάτς, πάντως, έχει και ορισμένες πλευρές στις οποίες τα ελληνικά ΜΜΕ και ο τύπος δεν έδωσαν σχεδόν καμία σημασία. Και είναι να αναρωτιέται κανείς ποιά συμφέροντα υπηρετούν αγνοώντας παρόμοιες υποθέσεις.
Στο τηλεοπτικό σήριαλ, στο οποίο παίζει ο Ολγκάτς και σε κάθε επεισόδιο σκοτώνει και από έναν άνθρωπο, έχει παίξει και ο Ραούφ Ντενκτάς. Το σήριαλ είναι μια εθνικιστική ιστορία, με εμπλοκή του «βαθέως» κράτους, του κοινού εγκλήματος και της τρομοκρατίας.
Ο Ντενκτάς εμφανίσθηκε σε δύο επεισόδια, πριν από τρία χρόνια, υποδυόμενος τον εαυτό του. Ο τουρκοκύπριος, πρώην ηγέτης, περιέγραφε πως, κατά τη γνώμη του έπρεπε να λυθεί το Κυπριακό, γιατί οι τουρκοκύπριοι έπρεπε να απορρίψουν το σχέδιο Αναν και πως έγινε η εισβολή του 1974, την οποία ο ίδιος αποκαλεί «ειρηνευτική επιχείρηση» (που μόνο αυτό δεν ήταν σύμφωνα με την ομολογία του Ολγκάτς).
Στην τουρκική εισβολή σκοτώθηκαν 3.500 άτομα, 1.619 θεωρήθηκαν αγνοούμενοι, 250.000 έγιναν πρόσφυγες και το 38,8% των εδαφών του νησιού τέθηκε υπό τουρκική κατοχή.
Στα δύο επεισόδια ο Ντενκτάς μιλούσε για τις διαχρονικές αξίες που εμπνέουν τους Τούρκους στρατηγούς (προφανώς εννοεί τις σφαγές των Ελλήνων). Ωστόσο, όπως δόθηκε η είδηση από τα ελληνικά ΜΜΕ, «έκρυψε» μια πολύ σημαντική είδηση. Από όλη αυτή την ιστορία αποκαλύφθηκε ότι ο Ντενκτάς, είχε εμπλοκή στην υπόθεση Εργκενεκον, της συνωμοσίας, δηλαδή, των Τούρκων στρατηγών.
Ο εισαγγελέας που συνέλαβε 4 στρατηγούς εν αποστρατεία και έναν αντιστράτηγο εν ενεργεία, αποκάλυψε επιχείρηση απόδοσης «τουρκοκυπριακής υπηκοότητας» σε Τούρκους στρατιωτικούς. Την «υπηκοότητα» απέδιδε ο ίδιος ο Ντενκτάς, ο οποίος αποκαλούνταν με το κωδικό όνομα «ο αυτοκράτορας», για να δίνει κάλυψη στους συνωμότες.
Η αποκάλυψη προκάλεσε σάλο στην Τουρκία, αλλά αγνοήθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ, ωσάν να επρόκειτο για υπόθεση που δεν αφορά τον ελληνισμό. Συζητείται, μάλιστα, το ενδεχόμενο να κληθεί ο Ντενκτάς να δώσει εξηγήσεις.
Ο τουρκοκύπριος αντέδρασε με μια προκλητική δήλωση του γιού του Σερντάρ, που διανεμήθηκε με δελτίο τύπου. Ο θρασύτατος υιός προκάλεσε τον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, αν έχει τα κότσια, να καλέσει τον πατέρα του για να δώσει εξηγήσεις για την προσφορά του στο τουρκικό έθνος (προφορά ονομάζονται οι σφαγές). Αν κληθεί, είπε, θα πάει.
Ο Ντενκτάς, παρά την ηλικία του, ταξιδεύει συχνά στην Κωνσταντινούπολη και μετέχει σε εκδηλώσεις τούρκων αποστράτων και των «Γκρίζων Λύκων», των οποίων εξακολουθεί να είναι επίτιμος Πρόεδρος.


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP