Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Στο Ιράν μεταβαίνει ο Αχμέτ Νταβούτογλου


Παρά τον αρχικό προγραμματισμό του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για επιστροφή στην Τουρκία μετά τις συνάντησή του με τον σαουδάραβα ομόλογό του με θέμα την κρίση στην περιοχή και ειδικά στην Συρία, υπήρξε αλλαγή σχεδίων όπως ανακοίνωσε τούρκος αξιωματούχος. Έτσι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί σήμερα στο Ιράν για συνομιλίες που θα επικεντρωθούν στις αναταραχές στην Συρία, την γειτονική της Τουρκίας χώρα που ανησυχεί περισσότερο την Άγκυρα, αλλά και σε άλλες αραβικές χώρες όπως το Μπαχρέιν.

"Είναι μια ευκαιρία να διατυπώσουμε τις απόψεις μας για το θέμα αυτό", τόνισε ο Ουνάλ.
Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε πως ο Νταβούτογλου συναντήθηκε και με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα.
Στην Τεχεράνη θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον ιρανό ΥΠΕΞ Αλί Ακμπάρ Σαλεχί και αύριο Δευτέρα με άλλους ιρανούς αξιωματούχους.
Ο Νταβούτογλου είναι πιθανόν να μεταβεί στην Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, τον Λίβανο και τη Συρία, αλλά το πρόγραμμά του δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.
Την επόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη η συνάντηση της ομάδας επαφής για την Λιβύη με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών των δυνάμεων της Δύσης, τον ΓΓ του ΝΑΤΟ και εκπροσώπους της λιβυκής αντιπολίτευσης.

newscode

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP