Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ιράν: Πρόταση στην Τουρκία για συμμαχία κατά ΗΠΑ – Ισραήλ!


Ο Ιρανός πρωθυπουργός Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ φέρεται να έχει ζητήσει από τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου οι δύο χώρες να δημιουργήσουν ένα κοινό συμμαχικό μέτωπο απέναντι στις πολιτικές επιδιώξεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και ειδικότερα αναφορικά με τις εξελίξεις στην Συρία και στην Βόρεια Αφρική. Ο Αχμαντινετζάντ σημείωσε πως η Ουάσιγκτον το μόνο που επιδιώκει είναι να ικανοποιήσει τα στενά της οικονομικά συμφέροντα καθώς και αυτά του Ισραήλ, σε βάρος όλων των υπολοίπων χωρών της περιοχής.

Όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν κατά την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Τεχεράνη η οποία σκοπό είχε να συζητηθεί με το Ιράν η κατάσταση στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της παραμονή του στην Τεχεράνη είχε συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του Αλι Ακμπάρ Σαλεχί. Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως οι δύο χώρες θα πρέπει να προχωρήσουν σε μία στενότερη συνεργασία με την Δαμασκό για την εκτόνωση της έντασης.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ακολουθώντας πιστά την νεοθωμανική του ιδεολογία, υπογράμμισε πως τόσο το Ιράν όσο και η Τουρκία έχουν υποχρέωση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν λύσεις στον σπαρασσόμενο από εσωτερικές επαναστάσεις ισλαμικό κόσμο.

defence-point

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP