Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Νέες απειλές Davutoglu κατά Ισραήλ: «Θα απαντήσουμε αυτή τη φορά»


Η Τουρκία προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ να απέχει από οποιαδήποτε επιχείρηση εναντίον ενός νέου στολίσκου με βοήθεια προς τη λωρίδα της Γάζας. «Θα πρέπει να γίνει γνωστό πως η Τουρκία θα προβεί στην απαραίτητη απάντηση σε οποιαδήποτε επανάληψη της ισραηλινής προκλητικότητας σε διεθνή ύδατα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Ahmet Davutoglu στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΤV.

«Αυτοί που πιστεύουν ότι η Τουρκία πρέπει να πάρει αναγκαία μέτρα για να σταματήσει το διεθνή στολίσκο από το να αποπλεύσει πρέπει πρώτα να προειδοποιήσουν το Ισραήλ να μην επαναλάβει την ανθρώπινη αυτή τραγωδία που προκάλεσε την περασμένη φορά» πρόσθεσε ο Davutoglu.

Η οργάνωση ισλαμική φιλανθρωπία που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη έχει ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ένας νέος στολίσκος από πλοία πρόκειται να αποπλεύσει με προορισμό τη λωρίδα της Γάζας στα τέλη Ιουνίου. Ο στολίσκος και σύμφωνα με τους διοργανωτές του πρόκειται να συγκεντρώσει περί τα 1500 άτομα από 100 χώρες.

Σε ερώτηση εάν η Άγκυρα έκανε ή προτίθεται να κάνει κάτι για την ακύρωση της αποστολής ο Davutoglu είπε: «Δεν ενθαρρύναμε ποτέ κανένα στολίσκο. Εκφράσαμε τις απόψεις μας για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών και όλων των εμπλεκομένων μερών. Αυτή ήταν η στάση μας τον περασμένο χρόνο και δεν διαφέρει σε τίποτα από φέτος».

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της στάσης της κυβέρνησής του λέγοντας πως δεν «μπορεί να κάνει τίποτα ούτε να δώσει εντολές σε πολίτες ή κινήματα « επιμένοντας για άλλη μια φορά πως το Ισραήλ με τον αποκλεισμό της Γάζας είναι αυτό που προκαλεί τις εντάσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP