Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Ψυχραιμία και εκτόνωση στον Έβρο


Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης διευκρίνισε το χθεσινό περιστατικό στον Έβρο με τους δουλεμπόρους, ενώ σε μια προσπάθεια τήρησης χαμηλού προφίλ και αποφυγής του να πέσει «λάδι στη φωτιά», ομιλεί για ελληνοτουρκική αστυνομική συνεργασία στη αντιμετώπιση του περιστατικού και τη σύλληψη 97 λαθρομεταναστών στην τουρκική πλευρά των συνόρων. Ενδιαφέρον έχει το ότι οι δουλέμποροι προσήλθαν στην ελληνική πλευρά των συνόρων με δύο, όχι με μία βάρκα όπως έγινε αρχικώς, χθες, γνωστό.

Η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (20-05-2011) στην αγροτική περιοχή Τυχερού Έβρου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και δυνάμεις της FRONTEX, για την αποτροπή διέλευσης ομάδας λαθρομεταναστών, που είχε εντοπιστεί στην παραποτάμια περιοχή, επί του τουρκικού εδάφους. Επίσης είχαν εντοπιστεί και δύο βάρκες με τέσσερις λαθροδιακινητές.

Την 10.30 ώρα, δύο από τους λαθροδιακινητές επιβαίνοντας στη μία βάρκα κινήθηκαν προς την ελληνική όχθη και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων επέστρεψαν στο τουρκικό έδαφος, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα με κυνηγετικές καραμπίνες.

Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν από τη βάρκα και κινούμενοι νότια στην τουρκική όχθη, την 11.00 ώρα, πυροβόλησαν με τις κυνηγετικές καραμπίνες τέσσερις φορές, προς την πλευρά που βρίσκονταν άνδρες της FRONTEX, στην ελληνική πλευρά του ποταμού.

Προηγουμένως την 10.45 ώρα, οι δύο άλλοι λαθροδιακινητές, κινήθηκαν με τη δεύτερη βάρκα προς την ελληνική όχθη και πυροβόλησαν με κυνηγετικές καραμπίνες τέσσερις φορές, προς την πλευρά που βρίσκονταν Έλληνες αστυνομικοί. Όλοι οι πυροβολισμοί προήλθαν από τους λαθροδιακινητές, που βρίσκονταν στη τουρκική όχθη, και σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 μέτρων από τα σημεία που βρίσκονταν οι αστυνομικές δυνάμεις, δηλαδή σε απόσταση μεγαλύτερη του βεληνεκούς των κυνηγετικών όπλων.

Από τις τουρκικές Αρχές, που είχαν ειδοποιηθεί από τη Διεύθυνσή μας συνελήφθησαν στην τουρκική πλευρά 97 λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν κρυφτεί στην γύρω περιοχή και είχαν εντοπιστεί από το αεροσκάφος του FRONTEX .

Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού υπήρξε στενή επικοινωνία και συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές.»

http://www.defence-point.gr/news/?p=10889

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP