Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δεν τιμάται η ημέρα της γενοκτονίας των Ποντίων στην Κομοτηνή για να μην προκληθούν αντιδράσεις


Αίσθηση έχει προκαλέσει η «αποφυγή» εορτασμού της ημέρας της Γενοκτονίας των Ποντίων από το Δήμο Κομοτηνής με αιτιολογία την μη πρόκληση των μουσουλμάνων πολιτών της πόλης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟΠ, σε ερώτηση που κατέθεσε στο δημοτικό Συμβούλιο της πόλης της Κομοτηνής η παράταξη του «Σπάρτακου» για τη διερεύνηση των προθέσεων της δημοτικής Αρχής σε σχέση με την επικείμενη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (19 Μαίου), ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Πετρίδης, άφησε να εννοηθεί ότι και φέτος δεν πρόκειται να διοργανωθεί κάποια εκδήλωση.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος ο Δήμος δεν θα πραγματοποιήσει κάποια εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας καθότι δεν επιθυμεί να οξύνει τα πάθη. Αντίστοιχη ή απόλυτη σιωπή ήταν η απάντηση και των υπολοίπων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου παρά το γεγονός ότι στην πόλη ζουν σημαντικός αριθμός Ποντίων.

Προφανώς η μνήμη των 353.000 νεκρών της γενοκτονίας θα πρέπει να θυσιαστεί προς όφελος της ανάγκης για την προσέγγιση των λαών και της νέας, οικονομικής αυτή τη φορά, υποδούλωσης των Ελλήνων πολιτών των παραμεθόριων περιοχών από τους καλοσυνάτους και πάντα πρόθυμους να επενδύσουν και να αγοράσουν μισοτιμής Τούρκους επιχειρηματίες.

Την ίδια στιγμή όμως που το δημοτικό Συμβούλιο δείχνει την ευαισθησία του για την μή όξυνση των παθών όπως ισχυρίζεται, ο αντιδήμαρχος της πόλης της Κομοτηνής Μολλά Ισά Ριτβάν συμμετείχε ανοικτά στην Κωνσταντινούπολη στις αρχαιρεσίες της ανθελληνικής και αλυτρωτικής τουρκικής οργάνωσης «Σύλλογος Αλληλοβοηθείας Τούρκων Δυτικής Θράκης», η οποία χωρίς δυσκολία αναρτά την σημαία της Δυτικής Θράκης σε κάθε δραστηριότητα της.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP