Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Παραλίγο σφαγή με πιθανό θύμα τον Ρ.Τ.Ερντογάν στο Κουρδιστάν


Παραλίγο θα είχαμε σφαγή στην επίσκεψη του Ρ.Τ.Ερντογάν στο Κουρδιστάν: Βόμβα μεγάλης ισχύος εξουδετερώθηκε μία μέρα πριν από την επίσκεψη του σε κουρδική περιοχή, στη νοτιοανατολική Ανατολία. Σύμφωνα με πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας, η βόμβα που περιείχε 36 κιλά εκρηκτικών και ελεγχόταν με τηλεχειρισμό, βρέθηκε σε μια γέφυρα μεταξύ των περιοχών Νουζαϊμπίν και Τσιζρέ στην επαρχία Σιρνάκ, στα σύνορα με το Ιράκ.

Ο Ερντογάν αναμένεται να μεταβεί αύριο Τρίτη στην περιοχή αυτή όπου θα εκφωνήσει ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση εν όψει των εκλογών του Ιουνίου. Οι τοπικές αρχές υποψιάζονται για την τοποθέτηση της βόμβας τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) που θεωρείται από την Τουρκία και πολλές χώρες ότι είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στις αρχές Μαΐου στη βόρεια Τουρκία κατά την οποία ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ακόμη ένας τραυματίστηκε. Τα θύματα συνόδευαν αυτοκινητοπομπή του κυβερνώντος κόμματος ύστερα από μια προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν.

Το ΡΚΚ κήρυξε μονομερή κατάπαυση του πυρός τον Αύγουστο του 2010 αλλά το Μάρτιο απείλησε να την τερματίσει, καταγγέλλοντας την αποτυχία της κυβέρνησης να διεξαγάγει διάλογο με τους Κούρδους. Οι ταραχές μεταξύ του ΡΚΚ και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Ιουνίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP