Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΜΟΥΦΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ


Ξεπεράστηκε η κρίση με την αρχιμουφτεία της Βουλγαρίας που διήρκησε επί σχεδόν ένα χρόνο. Ο εκλεγμένος αρχιμουφτής, Mustafa Aliş Hacı, ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του μετά από την επικύρωση της εκλογής του αρχιμουφτή από το Αστικό Δικαστήριο της Σόφιας. Ο αστικός εισαγγελέας της Σόφιας είχε σφραγίσει την αρχιμουφτεία στις 27 Νοεμβρίου 2010, μετά την είσοδο ατόμων που πρόσκεινται στον Nedim Gencev μαζί με ένα δικαστή στο κτίριο.

Το κτίριο που στεγάζει την αρχιμουφτεία ξεσφραγίστηκε μετά την προχθεσινή απόφαση βουλγαρικού εφετείου υπέρ του εκλεγμένου αρχιμουφτή Mustafa Aliş Hacı. Οι μουσουλμάνοι της Βουλγαρίας που συγκλήθηκαν σε έκτακτη διάσκεψη επανεξέλεξαν ομόφωνα ως αρχιμουφτή τον Mustafa Aliş Hacı.Το αστικό δικαστήριο της Σόφιας επικύρωσε το αποτέλεσμα της εκλογής που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο. Έτσι ο εκλεγμένος αρχιμουφτής Mustafa Aliş Hacı ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του.Πρόκειται για την πέμπτη θητεία του Mustafa Aliş Hacı στην αρχιμουφτεία της Βουλγαρίας.


*Oπως επισημαίνει το ΕΛΚΕΔΑ (http://www.elkeda.gr) πρόκειται για περίεργη πολιτική απόφαση η οποία θα επηρεάσει άμεσα και τα ανάλογα πράγματα στην Ελλάδα. Η μέχρι σήμερα ανυποχώρητη Βουλγαρία σε τέτοια ζητήματα με την απόφαση του Εφετείου της Σόφιας, ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις της Άγκυρας.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP