Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Κρύο ντούς για τον Ερντογάν στην περιοδεία του στις κουρδικές περιοχές


Με κατεβασμένα τα ρολά και τα σκουπίδια στους δρόμους υποδέχτηκαν τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χτες, στην επαρχία Σιρνάκ, πολλά μέλη της κουρδικής κοινότητας που αποτελεί την πλειοψηφία στην περιοχή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ακολουθείται απέναντι στους Κούρδους, αλλά και για τη δολοφονία 12 Κούρδων «ανταρτών» από Τούρκους στρατιώτες πρόσφατα στα σύνορα με το Ιράκ. Ο Ρ. Ερντογάν που έφτασε στη Σιρνάκ με στόχο να μοιράσει υποσχέσεις για «νέα σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία», που θα κατασκευαστούν στην περιοχή, ζήτησε την ψήφο των «Κούρδων αδερφών» στις 12 Ιούνη. Ισχυρίστηκε δε ότι η κυβέρνησή του δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ Κούρδων και Τούρκων, καλώντας την κουρδική κοινότητα να του επιτρέψει να «τους υπηρετήσει».

H περιοδεία Ερντογάν στις Κουρδικές περιοχές ήταν ένα πραγματικό φιάσκο.Συνεχείς είναι οι αναφορές των τουρκικών μ.μ.ε. στον τρόπο με τον οποίο γίνονται δεκτοί άλλοι υποψήφιοι λ.χ. κατά την ομιλία του Ερντογάν στον Χακκάρι όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά ενώ κατά την επίσκεψη του ηγέτη του CHP Κεμάλ Kılıçdaroğlu παρέμειναν ανοικτά.

Eπίσης τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται και στον κόσμο που συγκεντρώνουν οι δύο ηγέτες στις κουρδικές περιοχές.Χαρακτηριστικά επισημαίνουν πως κατά την ομιλία του Ερντογάν στο Χακκάρι τα συγκεντρωθέντα άτομα δεν ξεπέρασαν τα χίλια,ο Κεμάλ Kılıçdaroğlu στην ίδια περιοχή έγινε δεκτός απο πολλαπλάσιο πλήθος το οποίο τον υποδέχτηκε θερμά.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ,TODAYS ZAMAN,

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP