Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μελετούν ακόμη την ανέγερση πυρηνικού σταθμού


Το ενδεχόμενο να μη χτιστεί το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακιούγιου της Τουρκίας, εάν η περιοχή δεν είναι ασφαλής, άφησε ανοιχτό, με χθεσινές του δηλώσεις, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κατασκευής και διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας του έργου, Αλεξάντερ Σουπερφίν. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι, εφόσον καταστεί δυνατή η έγκαιρη απόκτηση των απαιτούμενων αδειών για την ανέγερση του πυρηνικού σταθμού, οι σχετικές μελέτες θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2012.

Στόχος είναι να τεθεί ο θεμέλιος λίθος έως το 2015.Το Μάιο του 2010, η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την ανέγερση του πρώτου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας στην περιοχή του Ακιούγιου, μια μικρή πόλη στα παράλια της Μεσογείου. Το κόστος του έργου εκτιμάται στα περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κρατική ρωσική εταιρεία "Rosatom", που ανέλαβε το έργο, ενδέχεται να ξεκινήσει εργασίες εντός του 2013 για την κατασκευή του πρώτου αντιδραστήρα, από τον οποίο αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το 2018. Συνολικά, βάσει των μέχρι σήμερα σχεδιασμών, η Ρωσία θα κατασκευάσει τέσσερις μονάδες, ισχύος 1.200 μεγαβάτ στην περιοχή του Άκιουγιου και θα έχει τη διαχείρισή τους για μια περίοδο 60 χρόνων.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/blog-post_4774.html#more

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP