Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικών Τραπεζών


Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της τουρκικής τράπεζας İşbank, δύο ημέρες μετά από την έντονη αντίδρασή του στις «εριστικές» δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.Ο 58χρονος Ersin Özince, ανακοίνωσε ακόμη ότι παραιτείται και από τη θέση του ως προέδρου στην Ένωση Τουρκικών Τραπεζών. Η παραίτησή του χθες ήρθε μετά από ένα σκληρό διάλογο με τον υπουργό Ali Babacan, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας ανακοίνωσε ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει να λάβει αστυνομικά μέτρα κατά των τραπεζών που δεν περιορίζουν την ανάπτυξη του δανεισμού».

Ο Ersin Özince απάντησε δηλώνοντας «τι εννοεί με αυτό; Υποθέτω ότι θα εννοεί ότι θα έρθει η αστυνομία και θα μας συλλάβει εμάς τους τραπεζίτες, όπως έκανε με τον Τύπο. Τι είδους αστυνομικά μέτρα θα μπορούσαν να επιβληθούν εναντίον μιας τράπεζας; Δεν είναι ένα κράτος δικαίου;».

Οι δηλώσεις του αυτές φέρονται να είναι, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κύριος λόγος πίσω από την παραίτησή του. Σε συνέντευξη Τύπου εξάλλου χθες, ο επικεφαλής της τράπεζας απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι πιέσεις της κυβέρνησης προς τους δημοσιογράφους, μετακινήθηκαν τώρα προς τους τραπεζίτες, δήλωσε αμέσως «ναι».

«Αν και προσωπικά εκτιμώ τον υπουργό Babacan, εάν επιμείνει να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις όπως «αστυνομικά μέτρα», μας έρχονται στο μυαλό αυτοί οι συνειρμοί. Όλοι οι τραπεζίτες τουρκικών τραπεζών, ακόμη και των κρατικών, συμφώνησαν με τις δηλώσεις μου», δήλωσε ο Özince στην Hürriyet.

Πηγή:www.capital.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP