Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Τουρκική επίδειξη «πολιτικής ορθότητας» ή…


Η κυβέρνηση Ερντογάν ενδεχομένως να αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι και η διαφοροποίηση από τη Δύση σε θέματα υψηλής προτεραιότητας και για τις δύο πλευρές, έχει τα όριά της, ή κοροϊδεύει… Η Τουρκία ενημέρωσε επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων οπλισμού που κατέσχεσε στις 21 Μαρτίου, όταν και ιρανικό μεταφορικό αεροσκάφος υποχρεώθηκε να προσγειωθεί για έλεγχο στο αεροδρόμιο του Ντιγιάρμπακιρ, στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Στα κατασχεθέντα που μετέφερε το ιρανικό αεροσκάφος Il-76 της ιδιωτικής εταιρίας YasAir Cargo με προορισμό το Χαλέπι της Συρίας, συμπεριλαμβάνονται 60 τυφέκια εφόδου ΑΚ-47 «Kalashnikov», 15 πολυβόλα BKC/Bixi, σχεδόν 8.000 πυρομαχικά, 560 όλμοι των 60 χιλιοστών και 1.288 όλμοι των 120 χιλιοστών.

Το πρόβλημα στην υπόθεση είναι ότι στην επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη οι Τούρκοι αναφέρουν ότι στο αεροσκάφος δόθηκε άδεια διέλευσης από τον τουρκικό εναέριο χώρο υπό την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιούσε στάση στο αεροδρόμιο του Ντιγιάρμπακιρ.

Το ερώτημα είναι ποιος δουλεύει ποιον! Διότι αποκλείεται οι Ιρανοί να μην αντιλήφθηκαν ότι οι τουρκικές αρχές θα διενεργούσαν έλεγχο! Άρα, είτε η Τουρκία δεν λέει όλη την αλήθεια, είτε το Ιράν αποφάσισε να προσφέρει στην Τουρκία μια «επιτυχία» σε αντάλλαγμα για το πρόβλημα που της δημιούργησε η καταφανής συμμετοχή στη συνωμοσία του πλοίου «ΒΙΚΤΟΡΙΑ» το οποίο μετέφερε οπλικά συστήματα στη Χαμάς.

Υπενθυμίζεται, ότι παρότι ζητήθηκε από τις ισραηλινές αρχές η διενέργεια ελέγχου στο πλοίο που πέρασε από το λιμάνι της Μερσίνας σε μια προσπάθεια να μπερδέψει κάθε… ενδιαφερόμενο για το δρομολόγιό του, οι Τούρκοι αρνήθηκαν.

Η Τουρκία κατέσχεσε τον οπλισμό ο οποίος φυλάσσεται σε στρατιωτική αποθήκη στην περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ και μετά από μια… εθιμοτυπική από ότι φαίνεται επίσκεψη του πληρώματος του αεροσκάφους στον τοπικό εισαγγελέα, έφυγαν μία ημέρα μετά και επέστρεψαν στο Ιράν…

http://www.defencepoint.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP