Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πανηγυρίζουν στη Τουρκία για τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας τους-τι λέει ο Τύπος


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet στο πρωτοσέλιδο της κάνει αναφορά στα στοιχεία που ανακοίνωσε η σταττιστική υπηρεσία της Τουρκίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η ανάπτυξη της Τουρκίας το 2010 έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ. Το ΑΕΠ της χώρας το 2010 αυξήθηκε κατα 8.9%!. Αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης είναι ο 5ος στον κόσμο μετα την Κίνα, της Σιγκαπούρης, της Ταυλάνδης και της Αργεντινής. Η εφημερίδα γράφει οτι η Τουρκία ξεπέρασε σε ρευθμό ανάπτυξης σχεδόν όλες της ευρωπαικές χώρες. H Ηürriyet τονίζει πως υπάρχει και ενα επικίνδυνο στοιχείο στα δεδομένα που ανακοινώθηκαν και αυτό είναι οτι το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατα 110%!

Στο ίδιο θέμα κάνει αναφορά κάνει η Sabah που τονίζει οτι το κατα κεφαλήν ΑΕΠ για πρώτη φορά ξεπέρασε το όριο των 10.000 δολαρίων και έφτασε στα 10079 δολάρια. Η ίδια εφημερίδα με τίτλο " για την προεδρία ο λόγος στο λαό" κάνει αναφορά στις δηλώσεις Ερντογάν που τόνισε οτι σκέφτεται να κάνει αλλαγές στο Σύνταγμα και να μετατρέψει την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε Προεδρική. Ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε οτι το θέμα αυτό θα το φέρει σε δημοψήφισμα.

H Radikal έχει τίτλο " ανάπτυξη ρεκόρ" και γράφει οτι η Τουρκία το τελευταίο τρίμηνο το 2010 αναπτύχθηκε με ρυθμό 9.2% και στο σύνολο του 2010 η ανάπτυξη έφτασε το 8.9%. Η τουρκική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Ερντογάν που υποστηρίζει οτι τα στοιχεία αυτά δείχνουν οτι η κρίση ξεπεράστηκε.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=4572

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP