Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Η ελληνική πολιτεία δείχνει την ευαισθησία της στους μουσουλμάνους της Θράκης


Πριν από τέσσερα χρόνια το 2007 οι κάτοικοι του χωριού Σμίνθη της Θράκης ξεκίνησαν να κάνουν επισκευές μικρής κλίμακας στο τέμενος του οικισμού. Τελικά όπως αποδείχτηκε προχώρησαν σε πλήρη ανακατασκευή του τεμένους (κρατώντας μόνο το μιναρέ) χωρίς όμως να έχουν λάβει την σχετική άδεια από την Πολεοδομία για τις νέες εργασίες και για ανακατασκευή.

Το γεγονός αυτό το κατήγγειλαν μουσουλμάνοι -σύμφωνα με τους κατοίκους- από άλλα χωριά και έτσι οι εργασίες διεκόπησαν. Το ζήτημα εξετάστηκε από την Πολεοδομία της Νομαρχίας Ξάνθης η οποία επέβαλε αρχικό πρόστιμο της τάξης των 340.000 ευρώ, το οποίο με τις προσαυξήσεις και το πρόστιμο διατήρησης έχει φτάσει τα 700.00 ευρώ. Αμφίβολα ένα πρόστιμο σαν και αυτό ήταν πέρα από τις δυνατότητες των κατοίκων του χωριού.

Όμως σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Αζινλίκτσα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου υπέγραψε πρόσφατα τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια της επέκτασης του τεμένους και κατήργησε το αστρονομικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού.

Με τον τρόπο αυτό σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το περιοδικό Αζινλίκτσα λύθηκε το πρόβλημα των κατοίκων της Σμίνθης. Το ερώτημα που προκύπτει από την παραπάνω είδηση εαν και εφόσον αυτή ισχύει είναι κατά πόσο η απόφαση της υπουργού είναι σύμφωνη με τον Νόμο και αν δημιουργεί νομικό προηγούμενο για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, καθότι εκτός όμως από το μουσουλμανικό τέμενος της Σμίνθης, ένας άλλος λατρευτικός χώρος αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα με την Πολεοδομία.

Ο χώρος αυτός είναι το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στο μετόχι της μονής Βατοπεδίου στο Πόρτο Λάγος όπου εκεί η πολεοδομία Ξάνθης επέβαλλε πρόστιμο 140.000 ευρώ. Ελπίζουμε η κυρία υπουργός να εξετάσει και αυτήν την περίπτωση διότι διαφορετικά όπως φαίνεται θα πρέπει να ασπαστούμε άλλα θρησκευτικά δόγματα για τα οποία υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία κατά τα φαινόμενα από την παρούσα κυβέρνηση.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=19204&Itemid=86

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP