Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ


Η οικογένεια των Ζουμπείρ, Μουσταφά και Σιντίκ Ουιγκούν, που είχαν σκοτωθεί το 1994 και στις τότε ανακοινώσεις είχε λεχθεί πως ¨Τους σκότωσε το ΠΚΚ¨, υπέβαλε καταγγελία προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης , ισχυριζόμενοι που τους δικούς τους , τους σκότωσε η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων Μπόλου.

Τον Μάιο του 1994, μετά από μια στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του χωριού Γκεγικλερέ του νομού Μπίνγκιολ, βρέθηκαν τα πτώματα 6 χωρικών. Μετά την έρευνα που έκανε σχετικά με το γεγονός η εισαγγελία του Γκεντς, ανακοινώθηκε πως οι χωρικοί δολοφονήθηκαν από το PΚΚ.

17 χρόνια μετά το περιστατικό, ο Χαρούν Ουιγκούν, γιός του δολοφονηθέντος Ζουμπείρ Ουιγκούν, ισχυρίζεται πως το περιστατικό δεν διαπράχθηκε από το ΠΚΚ, αλλά από την Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων Μπόλου. Μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ ανέφερε πως οι Μουσταφά Και Σιντίκ Ουιγκούν που περιλαμβάνονται στους δολοφονηθέντες είναι επίσης συγγενείς του.
Ο Ουιγκούν περιγράφει πως για χρόνια δεν έψαχναν το γεγονός από τον φόβο ¨μήπως έρθουν τα ίδια και στο κεφάλι μας¨.
Ο Ουιγκούν αργότερα θεώρησε ως υπευθύνους για τον θάνατο του πατέρα του, του θείου του και του γιού του θείου του, τους αξιωματικούς που υπηρετούσαν τότε στην Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων Μπόλου, και υπέβαλε καταγγελία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

TourkikaNea.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP