Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Οταν η καμήλα δεν κοιτάει την καμπούρα της...ΤΟΥΡΚΙΑ:Εργατικές διαδηλώσεις


Η αιγυπτιακή κυβέρνηση απάντησε επικριτικά στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και του Πρωθυπουργού σχετικά με την πρόληψη των αιματηρών γεγονότων στην Αίγυπτο, («Μουμπάρακ, είμαστε άνθρωποι. Δεν είμαστε αθάνατοι. Θα περάνουμε μία ημέρα και θα ερωτηθούμε για όσα αφήσαμε πίσω μας. Το σημαντικό πράγμα είναι να αφήσουμε πίσω μας γλυκές μνήμες. Υπάρχουμε για τους λαούς μας. Οταν θα πεθάνουμε, ο ιμάμης δεν θα προσευχηθεί για τον πρωθυπουργό ή τον πρόεδρο, αλλά για έναν άνθρωπο.

Από εσένα εξερτάται αν θα είσαι άξιος για καλές προσευχές ή κατάρες. Πρέπει να ακούσεις τα αιτήματα του λαού και να συνειδητοποιήσεις το δίκαιον αυτών»«Τα αιτήματα για ελευθερία δεν πρέπει να ματαιωθούν ούτε πρέπει να αγνοηθούν» «Ακόμη και ένας αστυνομικός, ένας στρατιώτης ή ένας πολίτης σκοτωθεί στην Αίγυπτο, θα κοπεί ένα κομμάτι από την καρδιά του τουρκικού έθνους» -ΒΗΜΑ),λυπούμαστε για το γεγονός ότι η Τουρκία παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου, αναφέρει η δήλωση. Αφήστε κάθε κράτος να ρυθμίζει τα εσωτερικά του(/news.am).

Εντωμεταξύ Κουρδικές οργανώσεις σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν για το αιγυπτιακό ζήτημα δήλωναν το βράδυ της Τετάρτης « αυτά τα περί δημοκρατίας και δημοκρατικών διαδικασιών ας έρθει να τα πει σε εμάς τους Κούρδους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας».

ΑΓΚΥΡΑ.--
Χιλιάδες Τούρκοι εργάτες συγκεντρώθηκαν χτες στην Αγκυρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα, στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της «ανάπτυξης». Στα μέτρα που επιχειρεί να περάσει η τουρκική κυβέρνηση περιλαμβάνονται η απλήρωτη εργασία με την απασχόληση «μαθητευόμενων» για τέσσερις μήνες, η μετακίνηση εργαζομένων, χωρίς τη θέλησή τους, ενώ οι εργαζόμενοι και όχι οι εργοδότες θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους δαπάνες για την Υγεία. Η αστυνομία επιχείρησε να εμποδίσει τους διαδηλωτές να φτάσουν κοντά στο Κοινοβούλιο, το οποίο είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας, ενώ χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού και αντλίες νερού, σε μία προσπάθεια να διαλύσει τη συγκέντρωση. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν το ΚΚ Τουρκίας, το Kόμμα Εργασίας (ΕΜΕP) και εργατικά σωματεία, όπως η DISK και KESK.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP