Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΑΦΟΥ Η ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Στο ίδιο έργο θεατές… ο γιορτασμός της ημέρας τουρκισμού


Στα Σήμαντρα Ξάνθης βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, αυτοδιοικητικοί, ψευτομουφτήδες, η μειονοτική ελίτ. Με πλακέτες τιμήθηκαν δύο βετεράνοι πολιτικοί ο Αχμέτ Φαΐκογλου από Ξάνθη και ο Ισμαήλ Μολλά Ροδοπλού από Κομοτηνή. Όπως αναμενόταν αυτός ο γιορτασμός είχε την γνωστή αθρόα προσέλευση, όλους τους ανθρώπους που αποτελούν την μειονοτική ελίτ παρόντες.

Τους ψευτομουφτήδες σε ρόλο συντονισμού σε πρώτο πλάνο. Τους αιρετούς μουσουλμάνους δημάρχους που αλλού κι αλλού δεν εμφανίζονται σε επίσημες συσκέψεις που θάπρεπε να τους ενδιαφέρουν στις πρώτες θέσεις των επισήμων, τους βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη να καμαρώνουν αλλά και τους βετεράνους βουλευτές που κάποτε μεσουρανούσαν βραβευμένους για να μην φανεί ότι ο κόπος πήγε χαμένος επίσης στην πρωτοκαθεδρία. Τους τίμησαν κι όλα.

Η ημέρα “των Τούρκων Δυτικής Θράκη” θα γιορτασθεί στις 29 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους με διάφορες δραστηριότητες στην ελληνική Θράκη, στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα. Υπεύθυνοι των εορτασμών προτάσσονται τα μέλη της άτυπης Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης, μέλη της οποίας είναι οι: Αχμέτ Μετέ (πρόεδρος και ψευτομουφτής Ξάνθης), Αχμέτ Χατζηοσμάν (αναπληρωτής, εν ενεργεία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), Τσετίν Μάντατζη (Αναπληρωτής), Ιμπράμ Σερίφ (ψευτομουφτής Κομοτηνής).

Επίσης, συνδιοργανωτές εμφανίζονται οι: Μεχμέτ Χατζηχαλήλ (πρόεδρος της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης), Αντνάν Σελίμ (πρόεδρος της Νεολαίας Κομοτηνής), Σαμί Τοραμάν (πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων Δυτικής Θράκης), Χαλίτ Χαμπίπογλου (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικοθρακιωτών Τούρκων της Γερμανίας) και Φερούχ Οζκάν.

Τι «γιορτάζουν», όμως, οι τουρκόφρονες αυτοί που διατηρούν άριστες σχέσεις με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής; Και γιατί ο εορτασμός αυτός επιλέχθηκε να γίνει αυτήν τη χρονική περίοδο; Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτή η τουρκική προπαγάνδα; Ποια σχέση υπάρχει με την επιδίωξη δημιουργίας κρατιδίου “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης”;

Η «γιορτή της επανάστασης» των τουρκολάγνων καλοβολεμένων αναφέρεται στα «επεισόδια» που είχαν γίνει το 1990 στην πόλη της Κομοτηνής. Φυσικά, επεισόδια όχι μόνο δεν υπήρξαν, αλλά αντίθετα, μεγάλος αριθμός κατοίκων της Κομοτηνής (μεταξύ των οποίων και πολλοί μουσουλμάνοι) διαδήλωσαν για την αναίτια και προκλητική -για την ειρηνική συμβίωση των πολιτών- εν ψυχρώ δολοφονία.

Η τοπική αστυνομία τοποθετήθηκε έγκαιρα μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, όσο και στα περίχωρά της, επειδή υπήρξαν σαφέστατες πληροφορίες μετακίνησης αριθμού φανατικών τουρκολάγνων, οι οποίοι «αποφάσισαν» να μπούνε στην πόλη της Κομοτηνής και να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη ενός μουσουλμάνου, ο οποίος είχε επιτεθεί εν ψυχρώ μέσα στο νοσοκομείο της Κομοτηνής στον Άγγελο Σολακίδη, δημιουργώντας του βαρύτατο τραυματισμό με συνέπεια τον θάνατο. Ο δράστης, ένας απλός γιδοβοσκός που δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική και φυσικά το τουρκικό προξενείο και τους πράκτορές του, έπασχε από ψυχολογική νόσο και επιτέθηκε αναίτια στον πρώτο που βρέθηκε μπροστά του, δηλαδή στον άτυχο Σολακίδη.

Το πραγματικό γεγονός αποκρύφτηκε εντέχνως, όμως, από την τουρκική προπαγάνδα, η οποία εμφάνιζε τον ψυχασθενή γιδοβοσκό ως ήρωα που «δεν άντεξε άλλο»… Φυσικά, αυτό αποτέλεσε το κύριο αίτιο δημιουργίας μίας έντασης στην πόλη της Κομοτηνής και όταν μετά από εβδομάδες μαθεύτηκε πως ο Σολακίδης κατέληξε, υπήρξε έντονη διαμαρτυρία… Τίποτε άλλο… Αντίθετα, υπήρξε περίπτωση κατά την οποία φανατικός μουσουλμάνος είχε κινηθεί ένοπλος εναντίον μίας παρέας νεαρών, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, αλλά δεν κατάφερε να πυροβολήσει επειδή τον πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν άλλοι παρευρισκόμενοι…

Η 29 Ιανουαρίου καθιερώθηκε ως η μέρα του τουρκισμού και κάθε χρόνο γιορτάζεται με τις πιο απίθανες εκδηλώσεις, με συγκεντρώσεις και φυσικά υποδαυλίζεται από γνωστά κέντρα που θέλουν να εξυπηρετούν τη διχόνοια κι όχι τη συνύπαρξη.

http://xronos.gr/detail.php?ID=64531

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP