Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Τα πολεμικά σχέδια των Τούρκων στρατηγών για την Ελλάδα


Πύραυλος εδάφους – αέρος από τουρκική βάση χτυπάει δύο πολεμικά αεροπλάνα της Τουρκίας που ίπτανται στο Αιγαίο και αμέσως το αρχηγείο αεροπορίας της Άγκυρας «φορτώνει» την κατάρριψη των δύο αεροπλάνων σε ελληνικά πυρά. Ξεκινάει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.
Αποβατικές ομάδες Τούρκων κομάντος αποβιβάζονται στις Οινούσες που βρίσκονται στο δίαυλο Χίου – Τσεσμέ στην είσοδο σχεδόν του στρατηγικού κόλπου της Σμύρνης.

Πριν φτάσει ο ελληνικός στόλος για να αποκρούσει τους εισβολείς οι Τούρκοι κάνουν αποβατικές ενέργειες σε Θύμαινα , Φούρνους και Άγιο Μηνά της Ικαρίας.

Ο τρίτος στόχος των Τούρκων είναι η κατάληψη της Λέρου.
Οι ελληνικές δυνάμεις για αντιπερισπασμό επιτίθενται σε ευρεία κλίμακα στον Έβρο.
Η πόρτα του «φρενοκομείου» έχει ανοίξει από τους Τούρκους στρατηγούς.
Το πολεμικό αυτό σενάριο βρέθηκε στη ναυτική βάση του Γκιολτσούκ όπου έγγραφα και σχέδια της συνωμοσίας των Κεμαλικών στρατηγών που ήταν μπλεγμένοι στο σχέδιο πραξικοπήματος «βαριοπούλα» με στόχο την ανατροπή Ερντογάν, αποκάλυπταν τη δημιουργία μιας προκατασκευασμένης κρίσης με την Ελλάδα.

Το παράρτημα αυτό του σχεδίου «Βαριοπούλα» είχε το κωδικό όνομα suga, όπου φαίνεται από το 2002 υπήρχε ομάδα 31 ανωτέρων αξιωματικών του τουρκικού στρατού με αρχηγό των υποναύαρχο Αχμέτ Σεγιάζ Ογκούτσου, που στόχος ήταν να σχεδιάσουν μια ναυτική κρίση τύπου Ιμίων στα ελληνικά νησιά. Τελικά το σχέδια suga στην οριστική του μορφή το έκανε ο διοικητής ναυτικών δυνάμεων της Σμύρνης, Οσντέν Ορνέσκ.

Πριν από 10 μέρες η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της επιβεβαίωσε την προβοκάτσια που ετοιμαζόταν σε βάρος τη Ελλάδας και το σχέδιο suga που τελικά δεν εφαρμόστηκε γιατί αποκαλύφθηκε η συνομωσία της «βαριοπούλας».
Αυτή την στιγμή αποτελεί υλικό της δικαστικής έρευνας στην Τουρκία κατά της στρατιωτικής ηγεσίας που ήθελε θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα για να ανατρέψει τον Ερντογάν.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP