Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγές στη δράση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στις χώρες ενδιαφέροντος


Συνεχίζουν οι Τούρκοι να μας στέλνουν μηνύματα για τις αληθινές τους προθέσεις και εμείς επιδεικτικά τα αγνοούμε πιστεύοντας στις «καλές» τους προθέσεις όπως αυτές διατυπώνονται από τα επίσημα χείλη της τουρκικής κυβέρνησης, όπως του υπουργού Επικρατείας Ε. Μπαγίς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ πρόκειται να «φυτέψει» ενσωματωμένους και αφομοιωμένους πλήρως στις τοπικές κοινωνίες μυστικούς πράκτορες στις χώρες που παρουσιάζουν «ειδικό ενδιαφέρον» για την εξωτερική πολιτική της Άγκυρας.

Το νέο δόγμα της ΜΙΤ θα αξιοποιεί σε χώρες-κλειδιά άτομα τουρκικής καταγωγής ή συνείδησης, που έχουν γεννηθεί και είναι εγκατεστημένα στις χώρες ενδιαφέροντος και μιλούν άπταιστα την τοπική γλώσσα. Το κυριότερο όμως στοιχείο είναι ότι δεν θα πρέπει να μοιάζουν φυσιογνωμικά και εμφανισιακά με Τούρκους για να μην προκαλέσουν υποψία.

Για την ιστορία η ΜΙΤ είναι μία από τις μυστικές υπηρεσίες του τουρκικού κράτους η οποία λογοδοτεί και ελέγχεται από την κυβέρνηση, έτσι για να γνωρίσουμε επιτέλους το ποιος ελέγχει ποιόν στην Τουρκία και για να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά την γνωστή θέση κάποιων περί του «κακού» Στρατού και της «καλής» κυβέρνησης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP