Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Οι Τούρκοι εξάγουν Ισλαμικές οργανώσεις στο εξωτερικό


Του Κώστα Τζεβελέκου

- Το 2006 ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη η Ισλαμική οργάνωση Genc που σημαίνει στα τουρκικά νεολαία. Η συγκεκριμένη οργάνωση εκδίδει ένα περιοδικό που απευθύνεται στους νέους όπου προσπαθεί με Κάθε τρόπο να τους εξηγήσει τις θεωρίες του Ισλάμ. Λειτουργεί ένα εναλλακτικό πανεπιστήμιο στο οποίο διδάσκει ανθρωπιστικές επιστήμες , ΜΜΕ και αραβικά. Όλα τα παραπάνω θέματα τα προσεγγίζει μέσα από την ισλαμική οπτική γωνία κάτι που δεν συμβαίνει στα κρατικά πανεπιστήμια της Τουρκίας.


Ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης ο Λουφτί Αρσλάν σε πρόσφατες δηλώσεις του υποστηρίζει ότι: « Ο κόσμος μας περιμένει ,όχι μόνο η Μέση Ανατολή γιατί η Τουρκία είναι μια αυξανόμενη δύναμη. Η Τουρκία γίνεται πλούσια. Για να είσαι καλύτερα μέσα στη χώρα σου πρέπει να έχεις οργανώσεις στο εξωτερικό». Η Genc ετοιμάζεται να στείλει εκατοντάδες εθελοντές προκειμένου να εργασθούν σε διεθνή προγράμματα δωρεάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “newscode” η συγκεκριμένη οργάνωση έχει άμεση διασύνδεση με το κόμμα του Ερντογάν και χρηματοδοτείται από επιχειρηματίες «φίλους» του κόμματος και τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρχουν παντού δίκτυα τέτοιων οργανώσεων προκειμένου να προσελκύουν νέους στο νέο οθωμανικό δόγμα της Τουρκίας που έχει γίνει ιδεολογία. Το δόγμα του νέο Οθωμανισμού που προωθείται με συγκεκριμένες προσεκτικές στρατηγικές κινήσεις είναι ένα ιδεολογικό συνονθύλευμα που περιέχει θεωρίες ισλαμισμού, Τουρκισμού και Οθωμανικού Ιμπεριαλισμού. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι και στην Αθήνα –εκτός της Κομοτηνής και της Ξάνθης- υπάρχουν πολλοί οπαδοί Έλληνες αυτής της ιδεολογίας και είναι υψηλόβαθμα στελέχη στη δημόσια διοίκηση. Μάλιστα οι τελευταίοι μυήθηκαν σε πανεπιστήμια της Αγγλίας όπου υπάρχουν συγκεκριμένες έδρες ισλαμικών σπουδών και εκεί τους πλησίασαν οι κατάλληλοι άνθρωποι .

newscode

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP