Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τι συζήτησαν Παπανδρέου-Ερντογάν.


Η ατζέντα της τετράωρης συνάντησης Παπανδρέου-Ερντογάν,δεν περιελάμβανε τίποτα άλλο παρά τουρκικά αιτήματα και διεκδικήσεις!

Οι διαρροές που γίνονται στο Ερζερούμ και από την ελληνική και από τη τουρκική πλευρά και μεταδίδει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ, επανφέρουν το ερώτημα: γιατί έπρεπε να γίνει τώρα αυτή η συνάντηση; Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα επιτελεία των δύο πρωθυπουργών:

* Και οι δυο πλευρές δίνουν την ίδια πληροφορία οτι συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Δεν θέλουν να διαρρεύσουν ποιες είναι αυτές ,πάντως υπάρχουν πληροφορίες σίγουρο οτι τέθηκαν τα θέματα του καθορισμού της υφαλοκρηπίδας, το Κυπριακό, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.

*Η ελληνική πλευρά έθεσε το θέμα των υπερπτήσεων στο Αιγαίο , κυρίως όμως λόγω επικικδυνότητας και μάλλον οχι ως θέμα εθνικής κυριαρχίας.

*Για το θέμα των λαθρομεταναστών η Τουρκία φαίνεται οτι δείχνει κατανόηση στα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, κυρίως στο θέμα του φράχτη στο Αιγαίο. Διπλωματικές πηγές τονίζουν οτι ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε οτι «το τεχνητό» αυτό εμπόδιο δεν στρέφεται εναντιον της Τουρκίας για να μπορέσει η Ελλάδα να αποφύγει την πίεση που δέχεται αλλά κυρίως για να προστατευούν και όσοι προσπαθούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

*Τέθηκε και το θέμα του Συμβουλίου Συνεργασίας των δυο χωρών , όπου δεν υπήρξε χρονοδιάγραμμα όμως όπως φαίνεται αυτό θα καθοριστεί στην πιθανή επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου τον Μάρτιο στην Αθήνα.

Ο Δημήτρης Δρούτσας συναντήθηκε με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, και τον αρχιδιαπραγματευτή της Τουρκίας με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς και συζήτησαν την εναξιακή πορεία της Τουρκίας , το Κυπριακό αλλά και για την μελλοντική σύνοδο Τουρκίας –Ε.Ε.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP