Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Επίθεση στην Χαρά Νικοπούλου για το μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών


Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι επιτίθεται στην δασκάλα που αγωνίστηκε όσο κανείς για τα Πομακόπουλα του Μεγάλου Δερείου. Δεν τους άρεσε η τελετή βράβευσης προτείνοντας ότι θα έπρεπε να είχαν τιμηθεί η Θάλεια Δραγώνα και η Άννα Φραγκουδάκη για το πρόγραμμα των μουσουλμανοπαίδων, μόνο που αυτό έγινε κοστίζοντας στον δημόσιο κορβανά κάποια εκατομμύρια…

Ελληνικά γράμματα παιδεία και πολιτισμό στα Πομακόπουλα του Δερείου μάθαινε η Χαρά Νικοπούλου που εγκαταστάθηκε στο χωριό έγινε δημότης και αφιέρωνε καθημερινά και τον προσωπικό της χρόνο για να αποδείξει ότι η θέληση η επιμονή και η αγάπη του εκπαιδευτικού μπορεί να φέρει θαύματα κάνοντας πράγματι τα παιδιά αυτά όχι απλά να ομιλούν καθαρά ελληνικά αλλά να απαγγέλουν στίχους ποιητών γνωρίζοντας τα νοήματα κι όχι παπαγαλία, να δημοσιογραφούν, να ασχολούνται με την πληροφορική, το θέατρο, την μουσική σ΄ένα τόπο άνυδρο πνευματικά και αγνοημένο όλα αυτά τα χρόνια. Τις προσπάθειές της, τις είχε αναδείξει πολλές φορές η εφημερίδα μας με επιτόπια ρεπορτάζ πολύ πριν την ανακαλύψει υη τηλεόραση και ο Κώστας Χαρδαβέλλας. Αναδημοσιεύσεις κειμένων μας ταξίδεψαν σε δεκάδες έντυπα εφημερίδες και περιοδικά πέρασαν σε μπλογκ μέσω της ιστοσελίδας του «Χρόνου» www xronow.gr, καταγράφηκαν εκβιασμοί, απειλές, επιθέσεις ανίερες αλλά η χαρά σε πείσμα όσων την πολεμούσαν ΄που ήταν ελάχιστοι αλλά επικίνδυνοι γιατί ήταν κατευθυνόμενοι άντεξε. Οι εκ του κέντρου ορμώμενοι δεν μπορεί να γνωρίζουν τίποτα και κυρίως οι προκατειλημμένοι που πολύ εύκολα σε βάζουν να κινείσαι πίσω από ένα άρμα εθνικιστών πιπιλίζοντας την γνωστή καραμέλα ότι είναι δεκανίκι του ΛΑ.Ο.Σ. Ετσι θα ήθελαν. Για την τάξη και για να γνωρίζουν όλες τις απόψεις οι αναγνώστες μας δημοσιεύουμε το κείμενο αυτό.


Η πλήρης ανακοίνωση όπως παρουσιάζεται επ΄ ακριβώς αναφέρει: «Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι καταγγέλλει τη βράβευση της μισαλλόδοξης δασκάλας Χαράς Νικοπούλου με το δεύτερο μεγαλύτερο βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Η Χαρά Νικοπούλου έχει γίνει το ίνδαλμα όλων των εθνικιστών και του ΛΑ.Ο.Σ, λόγω της αντίθεσής της στην επίσημη μειονοτική εκπαίδευση και της προσπάθειάς της να εξελληνίσει τους μαθητές της.
Το ΕΠΣΕ προσυπογράφει το ακόλουθο σχόλιο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» στο οποίο αναφέρεται πως η Ακαδημία Αθηνών θα έπρεπε αντίθετα να είχε βραβεύσει την Άννα Φραγκουδάκη και τη Θάλεια Δραγώνα που εδώ και πολλά χρόνια υλοποίησαν πρόγραμμα που βελτίωσε την εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη με σεβασμό στις ταυτότητες των μελών της.
Το ΕΠΣΕ θεωρεί κάθε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών αλλά και κάθε πολιτικό κόμμα και κάθε πανεπιστημιακό που δεν θα καταγγείλει τη βράβευση αυτή συνυπεύθυνο για μιαν ενέργεια που απλώς υπενθυμίζει πως στην Ελλάδα κυριαρχεί η μισαλλοδοξία και όχι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Είχε προηγηθεί προηγούμενη βράβευσή της από την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΜΑΤΟΣ:

Με τη βράβευση της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου «για την εθνοπρεπή της στάση» η Ακαδημία Αθηνών εκπέμπει το μήνυμα ότι η υπόθεση της μειονότητας είναι χαμένη.
Ο,τι κι αν είχε στο μυαλό της η κυρία Νικοπούλου, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από τις εκπομπές του κ. Χαρδαβέλλα, το μοναδικό αποτέλεσμα της δράσης της ήταν να απομακρυνθούν τα παιδιά από το σχολείο του χωριού και να ζητήσει η ίδια τη μετάθεσή της από τη Θράκη.
Το δράμα για την περιοχή είναι ότι εδώ και αρκετά χρόνια το επίσημο ελληνικό κράτος εφαρμόζει ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την εκπαίδευση της μειονότητας με εξαιρετική επιτυχία. Αλλά η Ακαδημία Αθηνών δεν σκέφτηκε ποτέ να βραβεύσει την Άννα Φραγκουδάκη και τη Θάλεια Δραγώνα που το ξεκίνησαν».

Βεβαίως δεν θα βράβευε η Ακαδημία Αθηνών κάποιους που αντί παχυλών αμοιβών έκαναν ένα πρόγραμμα που η αποτίμηση της αποτελεσματικότητάς του ακόμη δεν έχει γίνει.


ΕΦ. Ο ΧΡΟΝΟΣ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP