Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ


O ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ

Επιτροπή αποτελούμενη από 6 μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Τουρκικού πολιτισμού Δυτικής Θράκης-Ολλανδίας (HBTTKDD), με επικεφαλής τον πρόεδρο το συλλόγου Ιμπραίμ Εμίν επισκέφτηκαν μετά από πρόσκληση του Έλληνα πρέσβη Οικονομίδη Ιωάννη την ελληνική πρεσβεία στην Χάγη.

Κατά την συνάντηση αυτή που διήρκεσε 1,5 ώρα και υπήρξε ιδιαίτερα αποδοτική, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις δραστηριότητες του ¨Συλλόγου Αλληλεγγύης και Τουρκικού πολιτισμού Δυτικής Θράκης-Ολλανδίας¨, για τα προβλήματα των μελών της τουρκικής μειονότητας που κατοικούνε στην Ολλανδία, για την επίδραση της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας στην Δυτική Θράκη, για τις ανακοινώσεις που έκανε πριν από λίγο καιρό (24-10-2010) ο πρωθυπουργός Παπανδρέου σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής που ζει η μειονότητα, για την επίδραση που έχει στην Δυτική Θράκη και στα μέλη της μειονότητας η αμοιβαία συνεργασία και η ανάπτυξη των σχέσεων φιλίας Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς και για τα βήματα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να κάνει για την επίλυση των προβλημάτων της μειονότητας (εκπαίδευση, μουφτείες κ.α.).

2-1-2011 Ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί




ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:

Ως ιστολόγιο θα θέλαμε να διατυπώσουμε κάποιες θέσεις σχετικά με την ακολουθητέα στρατηγική στην εξωτερική μας πολιτική, επισημαίνοντας ουσιώδη σημεία:

1. Η μειονότητα που διαβιεί στην Θράκη σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι τουρκική αλλά μουσουλμανική, οπότε όποιος συνηγορεί και αποδέχεται αυθαίρετες και μονομερείς ενέργειες κάποιων φανατικών εγκάθετων της Άγκυρας οι οποίοι αρέσκονται να γαυγίζουν από το εξωτερικό, υποβασταζόμενοι από την Τουρκία, θεωρείται ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και ότι είναι ανιστόριτος...κρίμα για τους διπλωμάτες μας.

2. Αν οι μειονοτικοί επιθυμούν αυτοπροσδιορισμό ή αυτοδιάθεση ας προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου εκεί όμως θα πρέπει να βάλουμε ΕΜΕΙΣ τους όρους και όχι αυτοί ή η Άγκυρα. Είμαστε σίγουροι ότι θα τους απορρίψουν.

3. Αν επιθυμούν πάλι ας ζητήσουν και δημοψήφισμα, αλλά με τον όρο ότι θα αποδεχτούν το αποτέλεσμα του και δεν θα ξαναεγείρουν οποιδήποτε θέμα. Αν διαφωνούν θα έχουν το δικαίωμα να φύγουν για την Τουρκία πουλώντας τις εδώ περιουσίες τους και με τα χρήματα που θα λάβουν να αγοράσουν στην γειτονική χώρα.

Δυστυχώς θα μπορούσαμε σαν ιστολόγιο να γράψουμε κι άλλα, αλλά κάποιοι οι οποίοι θα μας διαβάσουν θα σπεύσουν να μας κολλήσουν τεμπέλες όπως αυτή του εθνικιστή, του ακροδεξιού κλπ κλπ. Είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Σε καμία όμως των περιπτώσεων δεν συντασσόμαστε με εκείνους, τους θιασώτες της πολυπολιτισμικότητας, του μηδενισμού των πάντων, των προστατών των λαθρομεταναστών κλπ κλπ.

Και η απάντηση σε όλους αυτούς είναι μία και απλή...καιρός είναι να δείξουμε πυγμή στην εξωτερική μας πολιτική, καιρός είναι να μη μας θεωρούν δεδομένους, καιρός είναι να υποστηρίξουν όλοι αυτοί που λέγονται είτε σύμμαχοι, είτε εταίροι την πραγματική αλληλεγγύη τους προς τη χώρα μας και όχι να μας ζητούν συνεχώς να δείξουμε κατανόηση για τα προβλήματα των άλλων. καιρός είναι και οι άλλοι να δείξουν κατανόηση στα δικά μας προβλήματα.

Και να μην ξεχνιόμαστε...όταν το πληγωμένο θηρίο (Ελλάδα) δεν μπορείς να το σκοτώσεις, άφησέ το να φύγει γιατί αν βρεθείς στο δρόμο του θα σε σκοτώσει.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP