Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συνεργασία με την Alenia Aeronautica και την Embraer αναζητά η ΤΑΙ για το νέο τουρκικό μαχητικό


Τούρκοι αξιωματούχοι αναζητούν ξένους συνεργάτες για την από κοινού ανάπτυξη του νέου μαχητικού της Αεροπορίας της χώρας. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ιταλική εταιρεία Alenia Aeronautica και την βραζιλιάνικη Embraer.

Όπως δήλωσε Τούρκος ειδικός αναλυτής που γνωρίζει πολύ καλά το νέο πρόγραμμα, η τουρκική κρατική εταιρεία ΤΑΙ πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και με τις δύο ξένες εταιρείες πριν από το τέλος του 2011, με στόχο το 2012 να έχει επιλεγεί ο συνεργάτης της ΤΑΙ.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει ένα ποσό ύψους 20 εκατ. δολαρίων για την έναρξη του προγράμματος του νέου εγχώριας ανάπτυξης μαχητικού με στόχο η κατασκευή του να ξεκινήσει το 2020. όπως είχε δηλώσει πριν από ένα μήνα ο Τούρκος ΥΠΕΘΑ Vecdi Gonul, η Τουρκία θα μπορούσε να αναπτύξει και να κατασκευάσει την επόμενη δεκαετία το νέο μαχητικό της είτε με ιδία μέσα, είτε με τη συνεργασία άλλων χωρών.

Συμπληρώνοντας ο Τούρκος ΥΠΕΘΑ ανέφερε ότι η συνεργασία με την Νότιο Κορέα για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν φαίνεται να έχει τελικά προοπτική. Τούρκοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας της χώρας, ανέφεραν ότι η δυνατότητα συνεργασίας της Τουρκίας με την Νότιο Κορέα για το νέο μαχητικό, ακυρώθηκε λόγω της επιμονής της Σεούλ να έχει το κύριο λόγο και την πλειοψηφία στο πρόγραμμα.

Το νέο τουρκικό μαχητικό σε πρώτη φάση θα αντικαταστήσει τα 48 F-4Ε 2000 Simsek και 51 F-4Ε 2020 Terminator τα οποία θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις αρχές του 2020 και αργότερα τα 37 F-16C/D Block 30.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP