Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Για λυντσάρισμα κάνει λόγο η «Hurriyet» - Τα επεισόδια σχολιάζει ο τουρκικό Τύπος


Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν προχθές μετά από αγώνα καλαθοσφαίρισης του ΑΠΟΕΛ με την τουρκική ομάδα «Pinar Karsiyaka» κυριαρχούν και σήμερα στον τουρκικό Τύπο, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu». Η εφημερίδα «Hurriyet», με πρωτοσέλιδο τίτλο «Μόλις που γλιτώσαμε το λυντσάρισμα», γράφει ότι οι Τούρκοι καλαθοσφαιριστές μόλις που κατόρθωσαν να γλιτώσουν ενώ υποστηρίζει ότι μόνο πέντε αστυνομικοί τους προστάτευαν. Επικαλείται δηλώσεις των καλαθοσφαιριστών ότι τρεις δεκαπεντάχρονοι συνελήφθησαν σε σχέση με τα επεισόδια που διήρκεσαν δυόμισι ώρες.

Παράλληλα αναφέρει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε εξηγήσεις από το Διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ επικαλείται δήλωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ότι «η τουρκική προπαγάνδα κέρδισε μια ευκαιρία χάρις σε μια ομάδα ανεγκέφαλων χούλιγκαν».
Γράφει επίσης ότι οι καλαθοσφαιριστές έφτασαν στην Επαρχία Izmir από τη Λάρνακα μέσω Αθηνών την Τετάρτη το πρωί και χιλιάδες άτομα τους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο.
Τα επεισόδια προβάλλει και η εφημερίδα «Vatan», με τίτλο «Ήρθαν να μας σκοτώσουν», και αναφέρεται σε δηλώσεις των καλαθοσφαιριστών για τη νύχτα των επεισοδίων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο καλαθοσφαιριστής Birkan Batuk ισχυρίστηκε ότι «μασκοφόροι κραδαίνοντας ρόπαλα μας πετροβόλησαν. Δύο άτομα μας κυνήγησαν κρατώντας μαχαίρια», ενώ, ο καλαθοσφαιριστής Erdem Gunak υποστήριξε ότι «μας πέταξαν πέτρες, μάρμαρα και μπουκάλια. Ήρθαν να μας σκοτώσουν με ρόπαλα. Αν είχαμε μείνει εκεί για ακόμα πέντε λεπτά, θα μας είχαν σκοτώσει».
Παράλληλα επικαλείται δηλώσεις του προπονητή Hakan Demir ότι «ήταν φανατικοί μασκοφόροι που κρατούσαν ρόπαλα ακόμα και μπροστά από την πόρτα των αποδυτηρίων». Οι εφημερίδες «Milliyet» και «Sabah» αναφέρονται επίσης στο θέμα στα πρωτοσέλιδά τους. Η πρώτη με τίτλο «Ο Μπαγίς καλεί την ΕΕ να τιμωρήσει τη στάση των Ε/κ» γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και διαπραγματευτής με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς θεωρεί ότι η στάση των Ε/κ πρέπει να τιμωρηθεί και ζητά από τα κράτη – μέλη της ΕΕ να παρακολουθούν τις εξελίξεις μετά την επίθεση, ενώ η δεύτερη υπό τον τίτλο «Ε/κ σχεδόν λύντσαραν Τούρκους παίκτες» αναφέρεται σε δηλώσεις των παικτών σύμφωνα με τις οποίες η επίθεση ήταν «οργανωμένη».

ikypros

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP