Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Να καταθέσουν μηνύσεις για τον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Νυμφαίας καλεί τους κατοίκους το DEB


Να καταθέσουν μηνύσεις για τον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Νυμφαίας καλεί το κόμμα DEB τους κατοίκους των χωριών Τυχηρού, Κάλχα και Κικιδίου, με ανακοίνωση του.

Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση που πάρθηκε ο κάθετος άξονας Κομοτηνής – Νυμφαίας αναμένεται να περάσει δίπλα από τα προαναφερόμενα χωριά της Ροδόπης με αποτέλεσμα να απαιτηθούν να γίνουν απαλλοτριώσεις αγροτεμαχίων, τα οποία στην πλειοψηφία τους στη συγκεκριμένη περιοχή ανήκουν σε μουσουλμάνους κατοίκους.

Το κόμμα DEB τονίζει πως στα αρμόδια όργανα ότι πρέπει να εφαρμοστεί η πιο σωστή επιλογή του σχεδίου και η οποία σύμφωνα με το ίδιο ήταν η αρχική επιλογή Καρυδιάς – Πανδρόσου ενώ τονίζει πως θα παράσχει στον κόσμο της περιοχής την απαραίτητη στήριξη. Την ανακοίνωση του κόμματος DEB συνυπογράφει και ο ανεξάρτητος συνδυασμός για τον Δήμο Κομοτηνής, «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής :

«Οι σχετικές με το σχέδιο για τον δρόμο του Τυχηρού εξελίξεις τον τελευταίο καιρό, αποτελούνε για μια ακόμη φορά πολιτική λεηλασίας και κατάσχεσης της περιουσίας της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο παρελθόν στην κατασκευή του πανεπιστημίου, της βιομηχανικής περιοχής, της στρατιωτικής περιοχής και του δρόμου της Εγνατίας πάλι τα χωράφια των Τούρκων είχαν απαλλοτριωθεί, και να θυμόμαστε πως κατ΄ αυτόν τον τρόπο οι ομογενείς μας είχαν χάσει τις περιουσίες τους.

Το κόμμα DEB και ο συνδυασμός «Πρώτο βήμα για την ισότητα», ενδιαφέρθηκε για το θέμα εδώ και καιρό, και θέλουμε να δηλώσουμε πως δεν θα επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά να απομακρυνθούνε οι ομογενείς μας.

Συνιστούμε στους κατοίκους των χωριών Τυχηρού, Κάλχα και Κηκίδιου, να δείξουν ευαισθησία και να προετοιμαστούνε για τις δέουσες νομικές προσφυγές και τις αναγκαίες διαμαρτυρίες.

Τέλος λέμε στα αρμόδια όργανα, πως πρέπει να εφαρμοστεί η πιο σωστή επιλογή του σχεδίου, που ήταν η αρχική επιλογή Καρυδιάς-Πανδρόσου, και ανακοινώνουμε πως ως κόμμα DEB και ανεξάρτητη λίστα θα παράσχουμε στον κόσμο της περιοχής την απαραίτητη στήριξη. Πιστεύουμε πως οι αρμόδιες αρχές το συντομότερο δυνατό θα προσεγγίσουν το θέμα με ψυχραιμία, και παραβλέποντας τα πολιτικά συμφέροντα, θα κινηθούνε προς όφελος του κόσμου της περιοχής».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP