Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ντόρα : "Τούρκο υπουργό; Γιατί όχι;"


Παραλειπόμενα απο την παρουσία της κ Ντόρας Μπακογιάννη στην διάσκεψη "Bab-ı-Ali" , το οποίο μεταφράζεται απο τα τούρκικα ως Υψηλή Πύλη (..)

Την κυρία Μπακογιάννη συνόδευε στην Πόλη ο γνωστός και μη-εξαιρετέος πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος μετά την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραιτήθηκε της κομματικής του ιδιότητας, "εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σκληρές του θέσεις απέναντι στην μειονότητα".

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ένας εκ των συμμετεχόντων εκμεταλλευόμενος την παρουσία του κ.Ιλχάν ρώτησε την πρώην ΥΠΕΞ : "Aν θα γίνετε η πρώτη πρωθυπουργός γυναίκα στη χώρα σας, θα κάνετε υπουργό έναν Τούρκο ;"

Για να λάβει την ακόλουθη απάντηση, χωρίς περιστροφές : "Αν εκλεγώ πρωθυπουργός δεν θα κοιτάξω το φύλο, την καταγωγή ή τη θρησκεία των υπουργών που θα διαλέξω. Μόνο την επιτυχία τους θα προσέχω. Αν τον βρίσκω επιτυχημένο φυσικά και γίνεται"..

Ειρήσθω εν παρόδω ο κ.Ιλχάν Αχμέτ, γνωστός για τις ακραία φιλοτουρκικές θέσεις του, προσχώρησε προσφάτως στον πολιτικό σχηματισμό της πρώην ΥΠΕΞ.

Aκολουθούν μερικές φωτογραφίες απο την επίσκεψη της κ.Μπακογιάννη στην Πόλη..Πολλά χαμόγελα, εγκάρδιες προσφωνήσεις και..τουρκικά γλυκίσματα. Κατα το γνωστό πλέον μοτίβο "να τρώμε γλυκά, να μιλάμε γλυκά"..

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP