Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Νέο σύστημα UAV Karayel για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις από την Vestel Corporation


Παρά τις εξαγγελίες του Τούρκου υπουργού Επικρατείας Egemon Bagis για μείωση των αμυντικών δαπανών φαίνεται ότι ο συνάδελφος του στο υπουργείο Άμυνας έχει άλλη ατζέντα μάλλον πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ένα νέο σύστημα UAV πρόκειται να προμηθευτούν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά την ανάθεση στην τουρκική εταιρεία (που αλλού άλλωστε) ενός συμβολαίου αξίας 20 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή δύο συστημάτων με 8 αεροχήματα συνολικά.

Το σύστημα ονομάζεται Karayel και πρόκειται για ένα χαμηλοπτέρυγο αερόχημα με ουραίο σε σχήμα V, μήκους 5 μέτρων, με άνοιγμα πτερύγων 7,5 μέτρα, συνολικής επιφάνειας πτερύγων 5 τετραγωνικά μέτρα, και ύψος 1,7 μέτρα. Το βάρος του αεροχήματος είναι 125 μέτρα κενό, μέγιστο βάρος φορτίου 45 κιλά, βάρος καυσίμου 60 κιλά και συνολικό βάρος έμφορτο 230 κιλά. Η μέγιστη ταχύτητα του αεροχήματος φτάνει τους 110 κόμβους, η ταχύτητα πλεύσης του Karayel είναι 100 κόμβοι, ενώ η ταχύτητα περιπολίας φτάνει τους 70-80 κόμβους.

Το μέγιστο επιχειρησιακό ύψος είναι 18.000 πόδια, η εμβέλεια του αεροχήματος φτάνει τα 200 χλμ και η αυτονομία του φτάνει τις 10 ώρες. Το Karayel αναπτυσσόταν για αρκετό χρονικό διάστημα από την εταιρεία έχοντας ήδη πραγματοποιήσει πτητικές δοκιμές ενώ παρουσιάστηκε και στην τουρκική έκθεση στρατιωτικού υλικού IDEF 2009.

Τα αεροχήματα απογειώνονται και προσγειώνονται με συμβατικό τρόπο δηλαδή σε αεροδιάδρομο, ενώ ο ηλεκτροπτικός εξοπλισμός φέρεται σε ειδικό θόλο στο κάτω μέρος της ατράκτου Η τουρκική εταιρεία Vestel Corporation κέρδισε το συμβόλαιο από το Υφυπουργείο Πολεμικής Βιομηχανίας της Τουρκίας ενώ τα συστήματα θα κατασκευαστούν σε εγκαταστάσεις στην Άγκυρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP