Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Το PKK διαψεύδει δική του ανάμειξη στη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη


Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διέψευσε σήμερα οποιαδήποτε ανάμειξή του στη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό 32 ανθρώπων, και ανακοίνωσε ότι παρατείνει την εκεχειρία που είχε κηρύξει τον Αύγουστο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Firat News.
“Δεν είναι δυνατόν εμείς να κάνουμε μια τέτοια ενέργεια τη στιγμή που το κίνημά μας αποφασίζει να παρατείνει την εκεχειρία.
Δεν είμαστε κατά κανέναν τρόπο αναμειγμένοι σε αυτή την επίθεση”, σημειώνει η ηγεσία του PKK σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το Firat.

Η εκεχειρία, η οποία κηρύχθηκε στις 13 Αυγούστου και στη συνέχεια παρατάθηκε κατά ένα μήνα στις 30 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις αρχές του Ιουνίου 2011.
Η λήξη της κατάπαυσης του πυρός συνέπεσε την Κυριακή με την επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο αστυνομικούς για την αντιμετώπιση των ταραχών στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.
Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι το ΡΚΚ, το οποίο έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και την Τουρκία, προκύπτει ως ο πιο πιθανός ύποπτος για την επίθεση στην πλατεία Ταξίμ.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP