Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Νταβούτογλου:”το κλίμα στο Αιγαίο είναι θετικό”


Η Sabah (31.10) σε άρθρο με τίτλο «Το κλίμα στο Αιγαίο είναι θετικό» παραθέτει δηλώσεις του Τ/ΥΠΕΞ Νταβούτογλου από την Κίνα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σύμφωνα με τις οποίες:

« H θάλασσα του Αιγαίου βρίσκεται σε μια δύσκολη γεωγραφική θέση. Η εξάπλωση των νησιών και η πολυπλοκότητα των διαφόρων θεμάτων προσδίδουν στο ζήτημα μια πολυσύνθετη ιδιότητα. Αν εξετάσουμε το θέμα με υπομονή, με αμοιβαία κατανόηση και με ειρηνικό όραμα, υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα και στις δύο γειτονικές χώρες. Σημασία έχει το κλίμα που επικρατεί και αυτό το κλίμα είναι θετικό. Αλλά δεν πρέπει να μας μπαίνει η ιδέα της αναμονής ότι αύριο θα γίνει κάτι. Με την υπομονή θα πρέπει να στρώσουμε τον δρόμο της ειρήνης.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Τ/ΥΠΕΞ Νταβούτογλου σημείωσε ότι τα γεγονότα του 1915 σχετικά με την αρμενική Γενοκτονία «δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ατού ενάντια στην Τουρκία»

Επίσης αναφέρεται ότι ο κ Νταβούτογλου τόνισε ότι «οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα συνεχίζοτναι με άκρως καλή θέληση στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού» και ότι ο Τ/ΥΠΕΞ δεν επιβεβαίωσε ισχυρισμούς του τύπου περί εξεύρεσης φόρμουλας επίλυσης.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP