Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΣΧΕΔΙΑ (Τουρκικής) ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ


Χαμπέρβακτίμ
Τα πολύτιμα εθνικά μας σχέδια
Θα έχετε ακούσει γύρω από την ¨προδοσία κατασκοπίας¨ που περιείχε στοιχεία γύρω από την αμυντική βιομηχανία.
…………………………………………………
Πόσο όμως γνωρίζουμε αυτά τα ζωτικής σημασίας για την κρατική ασφάλεια σχέδια ; Επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σας πληροφορίες που συνέλλεξα για αυτά, από κύκλους της αμυντικής βιομηχανίας.
1 – Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα(İHA): Η Τουρκία μετά την καθυστέρηση στην παράδοση των HERON από το Ισραήλ, άρχισε η ίδια να παράγει αεροπλάνα συλλογής πληροφοριών.
Στα πλαίσια του σχεδίου αυτού που ¨τρέχει¨ η ΤΑΙ, μέχρι το 2012 θα παραχθούνε 3 Τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα (TİHA) στα οποία έχει δοθεί το όνομα ΑΝΚΑ και θα παραδοθούνε στην Πολεμική Αεροπορία. Αργότερα σχεδιάζεται να μπει σε γραμμή παραγωγής.

Το ΑΝΚΑ που είναι προϊόν Τούρκων μηχανικών, μπορεί να μείνει στον αέρα 24 ώρες και μπορεί να φτάσει τα 30 χιλ πόδια ύψος. Με τις προηγμένες κάμερες που φέρει, εκπληρώνει τα καθήκοντα έρευνας, αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών ημέρα και νύχτα και υπό κάθε είδους καιρικές συνθήκες.
Υπάρχουν επίσης ιδιωτικές εταιρίες που έχουν παραδώσει στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις άλλα αεροπλάνα μικρότερων διαστάσεων. Αυτά τα İHA που μετέχουν τώρα και στις επιχειρήσεις ονομάζονται Παρατηρητής.


2- Σχέδιο AselPod. Η Τουρκία θα είναι η τέταρτη χώρα μετά τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Γαλλία που θα παράγει αυτό το κρίσιμο σύστημα. Χάρη σε αυτό το σύστημα θα βελτιστοποιηθεί η ικανότητα των F-16 για νυχτερινή κατόπτευση, για σήμανση μέσω λέιζερ, καθώς και οι ικανότητες στοχοποίησης και βομβαρδισμού.
Στα αεροπλάνα συλλογής πληροφοριών τοποθετούνται η κάμερα ASELFLIR 300 και συστήματα παρατήρησης, προϊόντα που έχουν παραχθεί από την Aselsan Με αυτό το σχέδιο θα υπάρχουν στα αεροπλάνα εθνικά συστήματα αναγνώρισης και παρακολούθησης.
Το AselPod που έχει παραχθεί από Τούρκους μηχανικούς και θα παρέχει την δυνατότητα στα F-16 να επιχειρούνε την νύχτα ¨σαν να είναι μέρα¨, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην γραμμή παραγωγής. Αυτό το σύστημα θα τοποθετηθεί επίσης και στα ΑΝΚΑ. Το πρώτο AselPod θα παραδοθεί στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2011 στην 100η επέτειο ίδρυσης της Πολεμικής Αεροπορίας.
3- Συσκευές ασφαλούς επικοινωνίας : Χάρη σε αυτές τις συσκευές που αναπτύχθηκαν από την TÜBİTAK, οι Τούρκοι αξιωματικοί θα μπορούνε στις περιοχές όπου γίνονται επιχειρήσεις να μιλάνε μεταξύ τους κρυπτογραφημένα. Οι λογάριθμοι κρυπτογράφησης των συσκευών είναι πλήρως εγχώριοι.
4- Δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών X-Band.Είναι ένα πρόγραμμα που το ¨τρέχει¨ αυτή τη στιγμή η Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών. Στα πλαίσια του σχεδίου Δορυφορικών επικοινωνιών, η στόχευση είναι για δύο αναμεταδότες X-Band που θα διατεθούνε για στρατιωτικές επικοινωνίες στον Türksat-2A καθώς και οι τερματικοί σταθμοί εδάφους και κέντρα ελέγχου δικτύου που θα επικοινωνούνε μαζί του.
5- Δορυφόρος Γκιοκτούρκ: Είναι ένα σχέδιο συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών που φέρει την δυνατότητα απόκτησης εικόνων υψηλής ανάλυσης, χωρίς κανένα γεωγραφικό περιορισμό ανά τον κόσμο. Υπογράφηκε σχετική συμφωνία με την Ιταλική εταιρία Telespazio S.p.A.Οι εγχώριες εταιρίες που μετέχουν στο σχέδιο είναι οι TÜBİTAK, η TAI και η Aselsan.
6-Ασφαλής μετάδοση δεδομένων και εικόνων : Αυτό το σχέδιο επίσης θα διασφαλίσει την κρυπτογραφημένη μετάδοση πληροφοριών επίγεια και στον αέρα. Το σχέδιο χρησιμοποιεί εθνικό λογισμικό και θα εμποδίσει την υποκλοπή συνομιλιών από εχθρικά στοιχεία. Επίσης θα κωδικοποιείται και η μετάδοση των εικόνων από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα προς τους επίγειους σταθμούς.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP