Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Επείγουσα παραγγελία 9 επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129 από τον τουρκικό Στρατό


Επείγουσα παραγγελία για την κατασκευή 9 ελικόπτερα τύπου T129 πρόκειται να υπογράψει αύριο η Τουρκία με την ιταλική εταιρεία AgustaWestland. Αν και οι δύο πλευρές συνεργάζονται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στην ανάπτυξη της τουρκικής έκδοσης του ιταλικού ελικοπτέρου οι πρόσφατες απώλειες του τουρκικού Στρατού από τους μαχητές του PKK και το σημαντικό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την παράδοση του πρώτου Τ-129 ΑΤΑΚ ΙΙ οδήγησαν την τουρκική κυβέρνηση στην παραπάνω απόφαση.

Τα πρώτα από τα 51 ελικόπτερα Τ-129 ΑΤΑΚ ΙΙ του συγκεκριμένου προγράμματος του τουρκικού Στρατού θα παραδοθούν στα μέσα του 2013 υπό τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες.

Το χρονικό αυτό διάστημα θεωρείται αρκετά μεγάλο για το τουρκικό Στρατό και για αυτό το λόγο προέβη σε αυτήν την νέα αγορά η οποία θα κοστίσει περίπου 200 εκατ. δολάρια με το πρώτο από τα 9 ελικόπτερα να παραδίνεται το καλοκαίρι του 2012.

Τα συγκριμένα ελικόπτερα θα παραδοθούν χωρίς οπλισμό και ο τουρκικός Στρατός με την τουρκική κρατική εταιρεία ΤΑΙ θα αναλάβουν τη διαμόρφωση τους. Το συμβόλαιο αναμένεται να υπογραφεί από την κρατική τουρκική εταιρεία ΤΑΙ και την ιταλική AgustaWestland στις 28 Οκτωβρίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP