Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Συνεχίζονται οι επιθέσεις του PKK με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς


Συνεχίζονται οι επιθέσεις του PKK με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά τουρκικών περιπόλων στην Ν. Αν. Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε αγροτικό δρόμο στην επαρχία Agri εξερράγη την στιγμή που στρατιωτικό όχημα τύπου Cobra περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο.

Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν η καταστροφή του οχήματος και ο τραυματισμός 4 Τούρκων στρατιωτών (Ufuk Gökmen, Fares Neset, Ali Şahin'in, Samet Kara) οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Από τις αρχές Μαρτίου έχουν τραυματιστεί από τη δράση των μαχητών του PKK συνολικά 162 Τούρκοι στρατιώτες, ενώ ένας ακόμα νεκρός προστέθηκε στο βαρύ φόρο αίματος που πληρώνει ο τουρκικός Στρατός στην Ν. Αν. Τουρκία.

Πρόκειται για τον Λοχαγό της Στρατοχωροφυλακής Bar Yurtsever ο οποίος απεβίωσε στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Gülhane Military Academy of Medicine (GATA). Ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τους μαχητές του PKK την περασμένη Κυριακή στην περιοχή Yüksekova της επαρχίας Hakkari. Πρόκειται για το 88ο νεκρό Τούρκο στρατιωτικό, του πολέμου μεταξύ του τουρκικού κράτους και του PKK από τις αρχές του Μαρτίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP