Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Τουρκια : ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Εφημερίδα Γενί Τσαάγ 9-7-2010

Άνοιξαν πανό-εκδίκηση και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς

Διαμελιστές που διαδήλωσαν στη περιοχή της Γιουκσέκοβας του Χακκάρι, πυρπόλησαν αστυνομικά οχήματα και διαγούμισαν τα μαγαζιά που είχαν μείνει ανοιχτά.

Οι συγγενείς του μέλους του ΠΚΚ Ιμπραίμ Μπασάκ που σκοτώθηκε στην περιοχή Μπειτουσεμπάπ του Σιρνάκ όταν επέστρεψαν στη Σούρουτς χωρίς να έχουν πάρει τη σορό, έγιναν δεκτοί από ομάδα μελών του BDP, μεταξύ των οποίων και ο Μεχμέτ Οτζαλάν, αδερφός του δολοφόνου μωρών Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Στο μεταξύ μέλη της οργάνωσης άνοιξαν πανό που έγραφε ¨Μπασμπούγ βγαίνουμε στο βουνό, να λογαριαστούμε¨. Στα Άδανα στη διαδήλωση, πάλι παιδιά συγκρούστηκαν με την αστυνομία…

Οι διαμελιστές πάλι τρελλάθηκαν

Οπαδοί της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΠΚΚ που έκαναν διαδήλωση χωρίς άδεια, επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες στους αστυνομικούς, Στην περιοχή Βάρτο της πόλης Μους υπήρξε επίθεση με όπλα σε αστυνομικό τμήμα με αποτέλεσμα να τραυματιστούνε 4 αστυνομικοί.

Στην Γιουκσέκοβα η αστυνομία επενέβη σε διαδήλωση χωρίς άδεια.

Μια ομάδα ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο κτίριο της τοπικής οργάνωσης του BDP, διαδήλωσαν μέχρι την πλατεία Ελευθερίας. Εδώ μετά την ανακοίνωση τύπου, κάποια άτομα από την ομάδα, συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Τσενγκίζ Τοπέλ.

Έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές και επιτέθηκαν με πέτρες στην αστυνομία.

Η αστυνομία όταν παρά τις προειδοποιήσεις δεν διαλύθηκαν, επενέβη με νερό υπό πίεση και σπρέι πιπεριού. Στα γεγονότα τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από πέτρα στο κεφάλι. Μετά την επέμβαση, η αστυνομία μετά δυσκολίας διέλυσε την ομάδα που είχε συγκεντρωθεί στον δρόμο για Σέμντινλι.

Σχόλιο : Προσέξτε την ορολογία της εφημερίδας. Όσο για τα γεγονότα, ε σε όλες τις υπό κατοχή περιοχές έτσι γίνεται.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP