Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Προκαλούν και πάλι τα κατεχόμενα


Προκλητικές οι δηλώσεις από πλευράς του ψευδοϋπουργού εξωτερικών Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν. Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αντί να διαπραγματεύεται με καλή θέληση και σοβαρότητα, «προσπαθεί να δηλητηριάσει το καλό κλίμα που επιδιώκεται στο νησί».
Ο κ. Οζγκιουργκιούν ισχυρίζεται επίσης ότι ενώ οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να αποφεύγουν προκλητικές δηλώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τις συνεχίζει.

Σύμφωνα με τα σημερινά τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Οζγκιουργκιούν σε γραπτή δήλωση υποστηρίζει ακόμη ότι, παρά τις «εποικοδομητικές, λογικές και ισορροπημένες», όπως τις χαρακτηρίζει, εισηγήσεις της τ/κ πλευράς για το περιουσιακό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας προσπαθεί να οδηγήσει και το κεφάλαιο αυτό σε αδιέξοδα, συνδέοντας το περιουσιακό με το εδαφικό και το θέμα των εποίκων.
Σύμφωνα με τον κ. Οζγκιουργκιούν, «η ε/κ πλευρά έχει κυριευθεί από πανικό επειδή η τ/κ πλευρά παρακάθεται σε συνομιλίες για μια περιεκτική λύση του Κυπριακού με καλή θέληση και αποφασιστικότητα».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP