Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Eνώ οι Οθωμανοί βρίσκονται στο Ιόνιο η Αλβανία προκαλεί την Ελλάδα.


Ο Οθωμανικός στόλος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διεθνή ύδατα, εντός του FIR Αθηνών και ασκείται, προφανώς για την κατάληψη της… Μάλτας, ενώ ταυτοχρόνως η Αλβανική βουλή επαναφέρει με τον πλέον προκλητικό τρόπο το «θέμα» των Τσάμηδων, με τους Έλληνες βουλευτές να απειλούνται ανοιχτά.
Η συνεδρίαση της Παρασκευής του κοινοβουλίου της Αλβανίας ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής κατόπιν αιτήσεως του προέδρου του PDU, Σπετίμ Ιντρίζι, για τα «θύματα της Ελληνικής θηριωδίας κατά του λαού της Τσαμουριάς».

Ο Ευάγγελος Ντούλες, πρόεδρος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ), αρνήθηκε να σηκωθεί κάτι που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του βουλευτή του PDU Ντασαμίρ Ταχίρι ο οποίος απείλησε δημόσια τον Έλληνα βουλευτή χρησιμοποιώντας… γλώσσα βγαλμένη μέσα από τις καλύτερες εποχές της Οθωμανικής αυτοκρατορίας «Εσύ όμως δεν σηκώθηκες όρθιος. Αλλά να, θα στο πω ο ίδιος, θα σε μάθω εγώ πως τηρείται η λύπη, εσένα κουτάβι του Ζέρβα».

Ο Ε. Ντουλές αντέδρασε άμεσα απευθυνόμενος προς την πρόεδρο της Βουλής λέγοντας «Όταν εκτοξεύονται τέτοιες απειλές, εδώ μαζεύονται αμέσως οι σωματοφύλακες, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αντιδράει η κυρία Τοπάλι όταν από το βήμα γίνονται πραγματικές απειλές. Γιατί δεν αντιδράει όταν από το βήμα των δημοκρατικών αξιών και της ελευθερίας εκτοξεύονται τέτοιες απειλές». Αναφορικά με την στάση του στο θέμα των Τσάμηδων ο Ε. Ντουλές σημείωσε πως «όσον αφορά το θέμα ποιον τιμώ και πότε είναι προσωπική υπόθεση. Είναι υπόθεση της συνείδησης και των δικών μου πιστεύω και δεν το συζητώ με κανέναν». Η πρόεδρος της Βουλής, αντί να προστατέψει τα μέλη του κοινοβουλίου, διέκοψε τις εργασίες της βουλής.
Το defence-point.gr δεν μπορεί παρά να επαναλάβει πως κάποιοι κύκλοι στην γειτονική χώρα φαίνεται πως αποθρασύνονται και ακολουθούν μία πρακτική η οποία δεν πρόκειται να ωφελήσει σε τίποτα τα Τίρανα.
Θα πρέπει να γίνει σαφές πως η Αλβανία δεν συνορεύει με την Τουρκία, όσο και αν κάποιοι θα το επιθυμούσαν, αλλά με την Ελλάδα και από αυτή εξαρτάται η επιβίωση ή όχι της φτωχής αυτής χώρας. Η Αθήνα θα πρέπει πλέον να εγκαταλείψει την «στρατηγική ψυχραιμία» που επιδεικνύει και με τα Τίρανα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Αλβανία δυνάμεις οι οποίες δεν συμφωνούν με την δορυφοροποίηση και Οθωμανοποίηση της πολιτικής της χώρας και αντιλαμβάνονται πως το συμφέρον της χώρας βρίσκεται αλλού και σίγουρα όχι στην Άγκυρα.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP