Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΜΠΥΛΗ = ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ


O πρόεδρος της ευρωπαικής ομοσπονδίας Τούρκων Δ. Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίμπογλου δήλωσε ; ¨ Αποτελεί ένα ενθαρρυντικό βήμα το ότι ο Έλληνας δημοσιογράφος Τάκης Καμπύλης στο πάνελ ελληνοτουρκικής φιλίας Δάφνης, έκανε λόγο για ¨Τουρκική μειονότητα¨.

Ο Καμπύλης αναφέρθηκε στον ρόλο που παίζουν τα μίντια στην παγίωση γενικών αρνητικών αντιλήψεων και στην διάδοση των εννοιών. Αυτό επιβεβαιώνει και η ανησυχία που αισθάνονται οι Έλληνες δημοσιογράφοι από αυτή τη κατάσταση. Είναι απαράδεκτο οι Έλληνες δημοσιογράφοι που μιλάνε για ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, να νιώθουν ανησυχία όταν κάποιος μιλάει για τουρκική μειονότητα στην Θράκη¨.


Στις 14-15 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε το 9ο Φεστιβάλ ελληνοτουρκικής φιλίας Δάφνης. Στο φεστιβάλ που άρχισε στις 12-13 στην Ξάνθη και στο πάνελ που διοργανώθηκε στην Πρίγκηπο με τίτλο ¨χιλιάδες περιστέρια¨ άνθρωποι από τις δύο ακτές συναντήθηκαν και έδωσαν μηνύματα ειρήνης

Στα εγκαίνια του φεστιβάλ που έγιναν στις 12-6 στον κήπο του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης, συναντήθηκαν Έλληνες και Τούρκοι δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες. Μετείχαν ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο δήμαρχος νήσων Μουσταφά Φαρσάκογλου, ο Διευθυντής του γραφείου πολιτικών υποθέσεων Αλέξης Αλεξανδρής και ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης.

Οι δηλώσεις του Καμπύλη προκάλεσαν ανησυχία στους Έλληνες δημοσιογράφους.
Με βάση την είδηση της εφημερίδας Εμπρός, ο αρθρογράφος της Καθημερινής Τάκης Καμπύλης στο πανελ που διοργανώθηκε στην Ξάνθη, μίλησε για ¨Τουρκική μειονότητα¨ και είπε πως είναι αντίθετος σε όρους όπως ¨ψευδοκράτος¨ και ¨ψευδομουφτής¨. Επίσης ο Καμπύλης αναφερόμενος σε άρθρο στην εφημερίδα ¨Τα Νέα¨ με τίτλο ¨Περιστατικό ξυλοδαρμού από Γκρίζους Λύκους¨ σχετικά με ξυλοδαρμό Έλληνα δημοσιογράφου στην Κωνσταντινούπολη, είπε πως μπορεί να πρόκειται για προβοκάτσια.

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_4435.html#ixzz0sBFNN5Tj

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP