Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Την Παρασκευή η ορκωμοσία του Eroğlu


Ο νικητής των προεδρικών εκλογών της Κυριακής 18 Απριλίου, Derviş Eroğlu θα ορκιστεί την Παρασκευή και θα αναλάβει τα καθήκοντα από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, Mehmet Ali Talat.

Στην τελετή θα παραβρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu.

Η ορκωμοσία και η τελετή παράδοσης-παραλαβής θα πραγματοποιηθεί στο προεδρικό μέγαρο την Παρασκευή 23 Απριλίου, μια μέρα μετά την ανακοίνωση των επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο Derviş Eroğlu πρώτα θα επισκεφθεί το μαυσωλείο του ηγέτη του απελευθερωτικού αγώνα των Τουρκοκυπρίων Δρ. Fazıl Küçük και έπειτα θα περάσει στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Ahmet Davutoğlu που θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, θα έχει μια συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Derviş Eroğlu σε σχέση με τις συνομιλίες που διεξάγονται στο νησί.

Ο Derviş Eroğlu στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Cyprus Mail, η οποία κυκλοφορεί στο ρωμιοκυπριακό τομέα, δήλωσε ότι ενδέχεται να ξεκινήσουν τις άνευ προϋποθέσεων συνομιλίες με τον ρωμιό ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια στα τέλη Μάιου.

Κατά λέξη ο νέος πρόεδρος της ΤΔΒΚ δήλωσε τα εξής:

«Έθεσα την υποψηφιότητα μου για να προστατεύσω τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στο τραπέζι των συνομιλιών και όχι για να εμποδίσω τις συνομιλίες. Ας λένε ότι θέλουν, εμείς θέλουμε λύση».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP