Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η τουρκική βαρβαρότητα συνεχίζεται και από τον Ερντογάν


Οι Τούρκοι κατέχουν τη μισή Κύπρο για να 'προστατέψουν' τα δικαιώματα 120 χιλιάδων τουρκοκυπρίων, ενώ λειτουργούν ως κράτος εν κράτει στην ελληνική Θράκη, εκτουρκίζοντας με τρομοκρατικές μεθόδους τους πομάκους και τους ρομά, υπό την ανοχή του ελληνικού κράτους.
Κοιτάξτε τί κάνουν οι Τούρκοι 'δημοκράτες' στους Κούρδους, εν έτει 2010.
Μεταφράζουμε κατά λέξη από την εφημερίδα Μιλλιέτ:

Κράτησε ένα πανώ το οποίο, ως αναλφάβητη, δεν μπορούσε να ξέρει τί γράφει και τιμωρήθηκε με 7 χρόνια φυλάκιση
του İbrahim Yakut, Πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ


Η 49χρονη Vesile Tadik, μητέρα έξι παιδιών, καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε φυλάκιση 7 ετών και 3 μηνών, επειδή κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε το απαγορευθέν Κόμμα της Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) στην πόλη Σιίρτ (Siirt) του τουρκικού Κουρδιστάν, κράτησε ένα πανώ, του οποίου το περιεχόμενο δεν μπορούσε να γνωρίζει, αφού όχι μόνο είναι αναλφάβητη, αλλά δεν γνωρίζει λέξη τουρκικά.
Στη δίκη που έγινε στο 4ο Κακουργιοδικείο του Ντιγιαρμπακίρ, εκτός από την κ. Vesile Tadik, παραβρέθηκε ως συνήγορος υπεράσπισης ο δικηγόρος Şakir Demir.
Η Ταντίκ, που απολογήθηκε στα κουρδικά μέσω μεταφραστή (δεν γνωρίζει τουρκικά), αφού ανέφερε ότι ήταν παρούσα στη συνέντευξη τύπου που έγινε στην κωμόπολη Κουρταλάν (Kurtalan) από την επαρχειακή επιτροπή του DTP, είπε τα εξής:
"Εγώ, όταν έγινε η συνέντευξη τύπου ήμουν ανάμεσα σε άλλες γυναίκες. Μου έδωσαν ένα πανώ και το κράτησα. Εγώ δεν ξέρω να γράφω και να διαβάζω. Έτσι, χωρίς να ξέρω τί γράφει, το άνοιξα και το κράτησα με τις άλλες γυναίκες που ήταν δίπλα μου".
Το δικαστήριο, μετά από μικρή διακοπή, καταδίκασε την Ταντίκ σε 6 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση για "συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση" και σε φυλάκιση ενός έτους για "προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης", συνολικό ύψος ποινής 7 χρόνια και 3 μήνες.
Ο δικηγόρος της Ταντίκ, Şakir Demir, σε δήλωση που έκανε στο Πρακτορείο Ανατολή είπε:
"Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση ίδιων περιστατικών από δικαστήριο σε δικαστήριο. Στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας της δίκης είπε αυτά που έπρεπε να πω εγώ. Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του είπε ότι το φύλλο, η ηλικία και η κατάσταση εκπαίδευσης της κατηγορουμένου, μας δείχνουν ότι είναι αδύνατη η συμμετοχή της γυναίκας αυτής στην ως άνω ενέργεια εν ονόματι της οργάνωσης και ζήτησε να καταδικαστεί μόνο για προπαγάνδα υπέρ της οργάνωσης. Το δικαστήριο όμως την καταδίκασε και για τις δυο κατηγορίες".
Η καταδικασθείσα παραπέμφθηκε σε δίκη επειδή κρατούσε πανώ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Κόμματος της Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) στην κωμόπολη Κουρταλάν του νομού Σιίρτ.

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_7676.html#ixzz0hhrm4qyM

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP