Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Επιχείρηση καταστολής κατά PKK στην Τουρκία


Mεγάλη επιχείρηση σύλληψης πολιτικών στελεχών ή φίλα προσκείμενων στο ΡΚΚ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στην Τουρκία.

Μέχρι στιγμής έχου συλληφθεί 72 άτομα για σχέσεις με το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) στη διάρκεια συντονισμένων επιχειρήσεων στις ανατολικές και νοτιο-ανατολικές περιοχές της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσαν πηγές των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές "η επιχείρηση αποσκοπεί στην αποτροπή τυχόν επεισοδίων στην περιοχή αυτή, όπου πλειοψηφεί ο κουρδικός πληθυσμός, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 11 χρόνων από τη σύλληψη του ηγέτη του PKΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στις 15 Φεβρουαρίου του 1999 στην Κένυα".

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι στελέχη και τοπικοί βουλευτές του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του Κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία (BDP), μετεξέλιξης του Κόμματος για μία Δημοκρατική Κοινωνία (DTP), το οποίο διαλύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου κατηγορούμενο για σχέσεις με το PKK.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP