Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Διαβεβαιώσεις Χριστόφια για απόρριψη αντεθνικών λύσεων στο Κυπριακό


«Δεν υπάρχει περίπτωση ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ως διαπραγματευτής να κάνω απαράδεκτες παραχωρήσεις στην τουρκοκυπριακή πλευρά και στον κ. Ταλάτ χάριν της πιθανής επανεκλογής του κ. Ταλάτ», αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη που "κόπτεται", όπως και το 2004 για "άμεση επίλυση" με οποιοδήποτε τρόπο του Κυπριακού, ο πρόεδρος της Κύπρου Δ.Χριστόφιας.

Στη δική του επιστολή ο Ν.Αναστασιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εντοπίζω τον κίνδυνο να προσπαθήσουν κάποιοι να παρουσιάσουν τη δική μας πλευρά ως αυτή που κωλυσιεργεί και συνεπώς υπονομεύει τις προοπτικές της διαπραγματευτικής διαδικασίας»!

Επίης στην επιστολή-απάντηση ο κ. Χριστόφιας αναφέρει ότι με λύπη διαπιστώνει «μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια από πλευράς συγκεκριμένων παραγόντων να παρουσιαστεί η δική μας πλευρά ως αρνητική για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων».

Τονίζει ακόμη ότι «ο κ. Ταλάτ, για λόγους δικής του προεκλογικής σκοπιμότητας αρνείται στο παρόν στάδιο να συζητήσει το εδαφικό».

Απορρίπτει δε κατηγορηματικά πιθανές σκέψεις να επιρριφθεί ευθύνη στην ελληνοκυπριακή πλευρά για πιθανή αποτυχία του κ. Ταλάτ στις λεγόμενες εκλογές και αποκαλύπτει:

«Ο κ. Ταλάτ με παρακάλεσε να διακόψουμε το διάλογο μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα, για να επικεντρωθεί στην προεκλογική του εκστρατεία. Επιδεικνύοντας κατανόηση συμφώνησα μαζί του. Στην τελευταία ημέρα του εντατικοποιημένου διαλόγου ο κ. Ταλάτ επανήλθε με νέα παράκληση να συνεχίσουμε τις συναντήσεις και μετά την 1/2/2010, γιατί έκρινε ότι είναι ωφέλιμο για τον ίδιο. Συμφώνησα και πάλι με τον κ. Ταλάτ».

Είναι σε όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου πολύ γνωστές οι θέσεις της τουρκικής πλευράς, στις οποίες, σύμφωνα με τον Κύπριο Πρόεδρο, «δυστυχώς, ο κ. Ταλάτ επιμένει και με γινάτι υποστηρίζει και υπερασπίζεται».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP