Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ενίσχυση συνεργασίας με Frontex


Tη βοήθεια που παρέχουν τα κράτη-μέλη στην εκπαίδευση των συνοριοφυλάκων και τα μέσα των κρατών-μελών που συμμετέχουν στην άσκηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», η οποία θα λάβει χώρα μέσα στον Απρίλιο, θα ενισχύσει ο FRONTEX, όπως ανέφερε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του οργανισμού Ilkka Laitinen.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρης Τασούλας μετέβη σήμερα στην έδρα του FRONTEX στη Βαρσοβία, όπου εκπροσώπησε τις ελληνικές θέσεις στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης της ευρωπαϊκής επιχειρησιακής συνεργασίας για την ασφάλεια των συνόρων.


Ο κ. Laitinen δεσμεύτηκε επίσης ότι ο οργανισμός θα υποστηρίξει τη νέα δομή ασύλου που επεξεργάζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας από τα κράτη-μέλη να παρέχουν περισσότερους μεταφραστές και διερμηνείς.

Ενθαρρυντική, τέλος, ήταν η ανταπόκριση που έλαβε η χώρα μας, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για δημιουργία παραρτήματος του FRONTEX στην Ελλάδα. Για το θέμα αυτό θα αποφανθεί το Συμβούλιο του Οργανισμού σε συνάντησή του που θα πραγματοποιηθεί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας και Ναυσιπλοϊας Αθανάσιος Χριστόπουλος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού, καθώς και ο Διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Γιάννης Ραπτάκης.

Ο κ. Laitinen παρουσίασε στην ελληνική αντιπροσωπεία τη λειτουργία και τη δομή του οργανισμού, καθώς και θέματα που αφορούν στα κοινά προγράμματα.

NAYTEMPORIKH

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/frontex_16.html#ixzz0cncp1mrJ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP