Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Σκληραίνει η κυβέρνηση την στάση της έναντι της Τουρκίας για υπερπτήσεις και παραβιάσεις


Σκληρή σε ότι αφορά τις τουρκικές πρακτικές στο Αιγαίο ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλιτη σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Bουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής.

Ο Πάνος Μπεγλίτης χαρακτήρισε "απαράδεκτη και προκλητική την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας ειδικά σε ότι αφορά τον τομέα των παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου χώρου και των παραβάσεων του FIR Αθηνών" και μάλιστα τόνισε ότι: «Ποσοτικά δεν έχουμε μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με άλλες χρονιές, ποιοτικά όμως οι τουρκικές προκλήσεις έχουν μεγεθυνθεί σε σχέση με το παρελθόν».

Η δήλωση αυτή του αναπληρωτή υπουργού Eθνικής Αμύνης έρχεται να σηκώσει τους πολιτικούς τόνους από την πλευρά της κυβέρνησης σε ότι αφορά τον «χορό» υπερπτήσεων επάνω από ελληνικό έδαφος που έχουν στήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου τα τουρκικά μαχητικά, οι οποίες αριθμητικά προσεγγίζουν τις 50, πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά όπως οι Φούρνοι, το Αγαθηνήσι και το Φαρμακονήσι, τις συστηματικές παραβιάσεις του ΕΕΧ, αλλά και προσφάτως τις αναχαιτίσεις των αεροσκαφών της δύναμης FRONTEX την ώρα που τα ευρωπαϊκά αεροσκάφη βρίσκονται εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Ειδικά από τότε που άρχισαν να στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη εναντίον των αεροσκαφών της FRONTEX.

Όλη αυτή η συμπεριφορά με έναν πολιτικό στόχο: Να μας καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως τόνισε με απόλυτη σαφήνεια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ "Ελάτε να συζητήσουμε για το Αιγαίο και να διαπραγματευθούμε συνολικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες" είπε

Με τη λήξη των εργασιών του ΟΑΣΕ και την αναχώρηση Νταβούτογλου από την Αθήνα η τουρκική Αεροπορία επανεμφανίστηκε σήμερα στο Αιγαίο πραγματοποιώντας παραβιάσεις και παραβάσεις. Πιο συγκεκριμένα ένας σχηματισμός από 8 αεροσκάφη πραγματοποίησε μια παράβαση των κανόνων του FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Από τα οκτώ αεροσκάφη τα δύ οπλισμένα. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από μαχητικά της ΠΑ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP