Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Αίτημα για άρση θεωρήσεων στις μονοήμερες επισκέψεις από Τουρκία προς Ελλάδα


Η Τουρκία θα συνεχίσει να προβάλλει προς τις ελληνικές αρχές το αίτημα για άρση των θεωρήσεων στις μονοήμερες επισκέψεις από την Τουρκία προς την Ελλάδα, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση Τούρκου βουλευτή σχετικά με το αίτημα για κατάργηση της βίζας στις μονοήμερες εκδρομές από το Κας της Τουρκίας προς το Καστελλόριζο.

Η ερώτηση ήταν του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Χουσνού Τσολού και απευθυνόταν στον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στην απαντητική επιστολή, που υπογράφει ο διευθυντής του τμήματος προξενικών υποθέσεων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Κεμάλ Γκιουρ, αναφέρεται ότι η τουρκική πλευρά «προβαίνει σε ενέργειες για επιστροφή στο καθεστώς πραγματοποίησης μονοήμερων επισκέψεων από την Τουρκία, ειδικά προς τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, δίχως θεώρηση».

Στην απάντηση τονίζεται πως «η ελληνική πλευρά αναφέρει πως η Ελλάδα ανήκει στη ζώνη Σένγκεν και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν, από πλευράς κανόνων της ΕΕ, να προβεί σε ενέργειες που παραβιάζουν τους κανόνες Σένγκεν».

Τέλος, στην απάντηση υπογραμμίζεται ότι η τουρκική πλευρά, κατά τις επαφές της με την ελληνική, αναφέρει πως η κατάργηση της βίζας στα μονοήμερα ταξίδια, θα συνιστούσε συμβολή και για την ελληνική οικονομία.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP