Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Eναρξη απευθείας πτήσεων Σμύρνης - Αθήνας


Η έναρξη απευθείας πτήσεων Σμύρνης - Αθήνας από δύο αεροπορικές εταιρείες είναι πολύ σημαντική για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Σμύρνης, αναφέρει πρακτορειακή ανταπόκριση (Αnadolu) από τη Σμύρνη στην αγγλόγλωσση Hurriyet Daily News.

Σύμφωνα με τον Erkan Balci, διευθύνοντα το τέρμιναλ διεθνών πτήσεων του αεροδρομίου Adnan Menderes, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 5 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Σμύρνης και Αθήνας από τις εταιρείες SunΕxpress και Pegasus, ενώ οι τουρκικές αερογραμμές ΤΗΥ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις εξετάζοντας τη δυνατότητα έναρξης πτήσεων.

Ο Balci δήλωσε, επίσης, ότι στην Αθήνα υπάρχουν πολλοί που κατάγονται από την Ανατολία και αρκετοί μιλούν τουρκικά. Λόγω της καταγωγής τους πραγματοποιούν πολλές επισκέψεις στην Τουρκία και μέχρι πρότινος μπορούσαν να προσεγγίσουν την περιοχή της Σμύρνης μόνο μέσω θαλάσσης ή αεροπρικώς μέσω Κων/πολης, ενώ σήμερα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την περιοχή με μια 45λεπτη πτήση. Επίσης, και οι Τούρκοι επιδεικνύουν ισχυρό ενδιαφέρον για την Αθήνα και το ελληνικό Προξενείο στη Σμύρνη καταβάλλει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες σε ό,τι αφορά ζητήματα προξενικών θεωρήσεων.

Τα πρακτορεία ταξιδίων και οι αεροπορικές εταιρείες καταβάλλουν προσπάθειες, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών από την Ελλάδα, και οι προσπάθειες αυτές έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, αφού μια αεροπορική εταιρεία έχει συνάψει συμφωνίες με δύο πρακτορεία ταξιδίων στην Ελλάδα, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ Balci.

1 σχόλια:

Ανώνυμος,  8 Οκτωβρίου 2009 στις 3:26 π.μ.  

Να έρχονται αυτοί σε μας και όχι να πηγαίνουμε εμείς σε αυτούς, να βλέπουμε τους χώρους που κάποτε περίπου 100.000 Έλληνες άφησαν την τελευταία τους πνοή!
Καταρχάς για όσους δεν ξέρουν, οι Τούρκοι πάνε να πουν ότι η Σμύρνη δεν ήταν ελληνική αποικία, κάτι που ήταν φυσικά, γιατί βρήκαν χεττιτικό οικισμό κάποια χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Σμύρνης. Κι ένας Τούρκος αρχαιολόγος λέει διάφασε ΜΑΛΛΟΝ (μάλλον...) σε μία επιγραφή μία λέξη 'ti-smurna'. Ενώ η λέξη σμύρνα, που ήταν και πάρα πολύ γνωστή στην αρχαιότητα...μάλλον δεν εξυπηρετεί φαίνεται τους Τούρκους αρχαιολόγους...
Ξέρουν όμως αυτοί να κάνουν τις δουλειές τους, ξέρουν.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP