Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Παράταση για ένα ακόμη χρόνο της δυνατότητας διενέργειας επιχειρήσεων εκτός συνόρων για τις ΤΕΔ


Ο Τύπος γράφει ότι κατά την ψηφοφορία, που έγινε χθες στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, πέρασε με 452 ψήφους το κυβερνητικό έγγραφο, που προβλέπει την παράταση για ένα ακόμη χρόνο της δυνατότητας διενέργειας επιχειρήσεων εκτός συνόρων, αρχής γενομένης την 17η Οκτωβρίου 2009.

Η ισχύς του περσινού κυβερνητικού εγγράφου λήγει την αμέσως προηγούμενη ημέρα. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 475 βουλευτές. Οι 452 ψήφισαν υπέρ του κυβερνητικού εγγράφου, ενώ οι 23 κατά. Αυτοί που ψήφισαν κατά, ήταν οι βουλευτές του κουρδικού κόμματος DTP και ο Ουφούκ Ουράς.


Ο Τ/ΥΠΕΞ Νταβούτογλου, που μίλησε στην Ολομέλεια, επέστησε την προσοχή στη σημασία του κυβερνητικού εγγράφου σημειώνοντας ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον πολιτικό και διπλωματικό τομέα. Ο Νταβούτογλου είπε ότι πάντα θα πρέπει να είναι πάνω στο τραπέζι η «στρατιωτική αποτρεπτικότητα» και ότι στόχος τους στο εξής είναι η επίλυση του προβλήματος, χωρίς την ύπαρξη κυβερνητικού εγγράφου. Ακόμη, επεσήμανε ότι είναι σημαντικά τα βήματα που γίνονται όσον αφορά το δημοκρατικό άνοιγμα της κυβέρνησης.

Ο Νταβούτογλου, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις επαφές που έγιναν με το Ιράκ και στην αναπτυσσόμενη συνεργασία με τη Συρία. Ακόμη, τόνισε ότι την προσεχή εβδομάδα θα επισκεφθεί τη χώρα αυτή μαζί με άλλους έντεκα Υπουργούς.

Το MHP, μέσω του βουλευτή Άγκυρας του κόμματος Ντενίζ Μπουλούκμπασι, δήλωσε ότι υποστηρίζει το κυβερνητικό έγγραφο.

Το κυβερνητικό έγγραφο υποστηρίχθηκε και από τον βουλευτή Προύσας του CHP Ονούρ Οϊμέν, ο οποίος επεσήμανε ότι αυξάνονται οι πεσόντες υπέρ πατρίδος εξαιτίας της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ και υπογράμμισε ότι η τρομοκρατική οργάνωση επιθυμεί να ιδρύσει ένα κράτος εν κράτει.

Η Αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του DTP Γκιουλτάν Κισανάκ κατά την ομιλία της είπε ότι ο Π/Θ, ο οποίος, όπου και αν πηγαίνει, δηλώνει ότι πρέπει να σταματήσουν τα δάκρυα των μανάδων, δεν μπορεί από την άλλη πλευρά σε μια τέτοια περίοδο να φέρνει στη Βουλή κυβερνητικό έγγραφο για πόλεμο. Χαρακτηριστικά είπε ότι η κυβέρνηση ζητεί από τη Βουλή αρμοδιότητα για να σκοτώνει τους νέους για ένα χρόνο ακόμη.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP