Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ΑΚΡ και CHP, κωφεύουν στους Αλεβίτες


Η Hurriyet [27/9] στις εσωτερικές της σελίδες γράφει ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλεβιτών Μπεκτασή, Αλί Μπαλκίζ και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πυρ Σουλτάν, Γκιουμούς, παραχώρησαν [προ]χθες συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία διάβασαν την κοινή ανακοίνωση των δύο οργανώσεων.

Ο Μπαλκίζ ανέφερε ότι στις 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν στην περιοχή της Χαλκηδόνας στην Κωνσταντινούπολη συλλαλητήριο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα των Αλεβιτών.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η κυβέρνηση του ΑΚΡ άνοιξε μια διαδικασία με την ονομασία ?άνοιγμα προς τους Αλεβίτες?. Αρχικά άκουσε τους Αλεβίτες. Ενώ τα αιτήματα θα μπορούσαν να επιλυθούν με τους Αλεβίτες, η κυβέρνηση παρέπεμψε το πρόβλημα στις καλένδες και άρχισε να ακούει, αλλά και συνεχίζει να ακούει, διάφορους θεολόγους και θρησκευτικές οργανώσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεσή μας. Η Δ/νση Θρησκευτικών Υποθέσεων διακήρυξε ότι αποτελεί απειλή για το Ισλάμ το αίτημά μας ?περί αποχαρακτηρισμού του μαθήματος των θρησκευτικών ως υποχρεωτικού?. Αυτό, το οποίο έκανε, έθεσε υπό απειλή τις οργανώσεις και τα διοικητικά μέλη των οργανώσεων των Αλεβιτών, που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Παράλληλα, τα υποδεικνύουν ως στόχους στις μυστικές οργανώσεις και στους στρατευμένους της οπισθοδρόμησης. Η κυβέρνηση του ΑΚΡ συνεχίζει να μην έχει αυτιά και μάτια για τους Αλεβίτες και τις εκκλήσεις τους».

Ο Μπαλκίζ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ρόλο του CHP στο άνοιγμα αυτό, είπε: «Πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο. Μεταξύ του ΑΚΡ και του CHP δεν υπάρχει καμία διαφορά».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP