Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Όπως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και όπως μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα:

//
1. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας πραγματοποίησε, σήμερα 20 Αυγούστου 2009, την καθιερωμένη σύνοδό του.
2. Στη Σύνοδο:

Α. Εξετάστηκαν οι σημαντικές εσωτερικές και εξωτερικές εξελίξεις που ενδιαφέρουν στενά την ασφάλεια της Τουρκίας. Υπό την έννοια αυτή και υπό το φως των αξιολογήσεων που είχαν γίνει και κατά τις προηγούμενες Συνόδους του Συμβουλίου, δόθηκαν πληροφορίες στο Συμβούλιο για τις εργασίες που γίνονται υπό το συντονισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, για την ενδυνάμωση του αδιαιρέτου της ενότητας της χώρας και του έθνους, σαν κράτος και για την εξασφάλιση της ευημερίας, της ηρεμίας και της ευτυχίας των ατόμων και της κοινωνίας και πέραν αυτού, συστήθηκε η συνέχιση των εργασιών, που γίνονται.

Β. Υπό το φώς των τελευταίων εξελίξεων, αξιολογήθηκε η κατάσταση στο Ιράκ, εξετάστηκαν οι εξελίξεις στο χρονοδιάγραμμα του τριπλού μηχανισμού που συστάθηκε μεταξύ Τουρκίας - Ιράκ - ΗΠΑ, επιστήθηκε η προσοχή στην ωφελιμότητα των επαφών με τις ιρακινές ομάδες και ελήφθησαν πληροφορίες σχετικά με τις προετοιμασίες, όσον αφορά στη Σύνοδο του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου.

Γ. Στους τομείς επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Τουρκία και στον κόσμο και επισημάνθηκε η σημασία της συνέχισης με αυξανόμενο ρυθμό, των Σχεδίων Έρευνας & Ανάπτυξης.

Δ. Από τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας διατυπώθηκαν ευχαριστίες και ευχές για υγεία και ευημερία στη συνέχεια, στον Αρχηγό των Ναυτικών Δυνάμεων, Ναύαρχο Μετίν Ατάτς και στον Αρχηγό των Αεροπορικών Δυνάμεων, Πτέραρχο Αϊντογάν Μπαμπάογλου, για τη σημαντική συμβολή τους στο ΣΕΑ, ως μέλη του Συμβουλίου, επί δύο χρόνια. //


Η ανακοίνωση του ΣΕΑ καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV με τον τίτλο «Προέκυψε υποστήριξη από το ΣΕΑ στο ‘κουρδικό άνοιγμα’».

Στη σχετική είδηση αναφέρεται ότι το σημείο που προσελκύει την προσοχή στην Ανακοίνωση που εξεδόθη από το ΣΕΑ, είναι το ότι «Συστήθηκε η συνέχιση των εργασιών για το ‘κουρδικό άνοιγμα’».


Εξ΄ άλλου, η Ανακοίνωση του ΣΕΑ καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του CNN T?rk με τον τίτλο «Υποστήριξη από το ΣΕΑ στο ‘κουρδικό άνοιγμα’».

Στη σχετική είδηση αναφέρεται ότι η Σύνοδος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, υπό την προεδρία του Προέδρου Γκιούλ, κράτησε έξι ώρες και σαράντα λεπτά.

Στην σημερινή Σύνοδο, έλαβαν μέρος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο Υπουργός Επικρατείας Μεχμέτ Αϊντίν και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Επιστημονικών και Τεχνικών Ερευνών Τουρκίας ΤUBITAK καθ. Νουκέτ Γιετίς (για τα θέματα επιστήμης και τεχνολογίας).

Σημειώνεται ακόμα ότι, στη σημερινή Σύνοδο του ΣΕΑ έλαβαν μέρος ο Τ/ΥΦΥΠΕΞ Ερτουγρούλ Απακάν, που διορίστηκε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη καθώς και ο Πρέσβης Φεριντούν Σινιρλίογλου, ο οποίος αναλαμβάνει Τ/ΥΦΥΠΕΞ, στη θέση του κ. Απακάν.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP